Close
Log Ind Opret Bruger
Sælg dine madrester til nabolaget på internettet
facebook pinterest twitter

Sælg dine madrester til nabolaget på internettet

Avatar
6 maj 2014, 07:39

dinersurfer

Har du ofte en ekstra portion tilovers fra aftenensmaden? Eller en halv kage tilbage efter børnefødselsdagen?

På dinnersurfer.dk kan du nu sælge dine madrester videre, eller selv købe hjemmelavet takeaway til aftensmaden.

Få inspiration til opskrifter på min-mave.dk

Travle iværksættere blev træt af dårlig takeaway

Initiativet er taget af tre københavnske iværksættere, Kasper Krægpøth, Navid Baharlooie og Morten Barklund, der arbejdede meget og kun sjældent havde tid til selv at lave mad.

Supermarkedernes takeaway var ofte både dyrt, usundt og i dårlig kvalitet og det blev de rigtig trætte af at spise i længden.

Derfor startede de dinnersurfer.dk, og de regner selv med at de om få år vil blive helt normalt at købe og sælge mad.

”Nej det er ikke normalt at købe og sælge mad, mellem naboer, men vi er overbeviste om, at det blot er et spørgsmål om tid, før det bliver normalt at dele en overskudsportion med naboen eller endda en helt fremmed.” Fortæller Morten Barklund til samvirke.dk.

Mad til sig selv og fire andre

En af de første brugere på dinnersurfer.dk, Anders Christensen fra Århus, laver mad til sig selv og så fire andre, der kommer og henter hans nedfrosne gryderet dagen efter.

”Jeg laver selv mad fra bunden hver dag. Normalt vil jeg lave én stor portion, men så er jeg tvunget til at spise den samme ret fire dage i træk. Det er jo lidt mere interessant at dele den med andre, tjene udgifterne hjem og lave en anden ret” Fortæller Anders Christense til samvirke.dk

Lidt mere avanceret end spaghetti bolognese

Det er ikke kun den økonomiske besparelse og mindre madspild, der er tiltalende ved projektet.

Når man ligesom Anders er en fritidskok, der går lidt op i maden, er det spændende at få andres kommentarer og syn på det man laver.

”For det første er det sjovt at få andres syn på den man, man laver. Og så laver folk jo ikke spaghetti bolognese. Det er lidt mere avancerede retter. På den måde får du lov til at smage nogle ting, som du aldrig selv ville lave.” Fortæller Anders Christensen til samvirke.dk

Revolution af folkekøkkenet

Folkekøkkenet er populært i storbyer og blandt studerende, fordi det er hyggeligt at mødes med andre over et solidt og billigt måltid mad.

Målet med dinnersurfer.dk er at tage folkekøkkenet ind i det 20endde århundrede:

”Målet med dinnersurfer.dk er en adfærdsændring. Vi kalder det en revolution af folkekøkkenet.” .” Fortæller Morten Barklund til samvirke.dk.

Alle måltider og kokke kan bedømmes på siden, så nye købere kan føle sig trygge ved at de får mad af ordentlig kvalitet.

 

Se video om dinnersurfer.dk