• Top Right Banner

 • Tasken til fødslen – og de første dage efter

  tasken-til-hospitalet

  Det er meget forskelligt, hvornår den enkelte gravid er klar til at pakke tasken til fødslen, som hun gerne vil have med på sygehuset når fødslen går i gang. Men et godt råd er at pakke tasken til fødslen et godt stykke tid før termin, for så behøver du ikke tænke mere på den, når de første tegn på fødslen viser sig.

  Du er nu formentlig nået et godt stykke hen i din graviditet og måske ligger din terminsdato lige rundt om hjørnet. Da der ikke er nogen der på forhånd kan sige hvornår din fødsel går i gang eller hvor hurtigt det går når først den er nået dertil, kan det være en rigtig god ide at have lavet alle forberedelser til fødslen, så du kun skal tænke på dig selv og måske din familie når du kommer så langt.

  Hvis der skulle ske komplikationer i graviditeten, der gør at du bliver indlagt på sygehuset – evt. til aflastning – er det også godt at have tasken til fødslen pakket så du ikke behøver tænke på det. Nogle gange kan en indlæggelse ske ret hurtig/akut og så er det jo rart at vide at tasken til fødslen er pakket, sådan at din mand eller en anden ikke behøver pakke tingene og formentlig – ifølge dig – pakker alle de forkerte ting i tasken.

  Har du børn i forvejen som skal passes ude ved andre når din fødsel går i gang eller skal de evt. med til fødslen, kan det være en god ting også at pakke børnenes taske og stille den frem.

  Hvilke klamme ting kan du opleve under fødslen?

  Der vil være en god ide at undersøge hvilke ting du ikke behøver tage med fordi sygehuset allerede stiller dem til rådighed. Spørg evt. jordemoder, hun kender sikkert det sted du har valgt at føde. Der er også en stor forskel på barselsafdelinger og patienthoteller, på patienthoteller skal man ofte medbringe meget mere end på barselsafdelingen.

  Alle tingene nedenunder er kun forslag, lav din egen liste og pak kun de ting ned DU bruger eller føler dig tilpas ved, måske har du også andre ting du ønsker skal med i tasken. Synes du jeg har glemt noget så send mig en mail på: [email protected]   og husk lige at skriv at det er til artiklen “tasken pakkes til fødslen”.

  Der er ingen, der ved, hvor lang tid indlæggelsen/fødslen tager eller hvor mange dage du efterfølgende vil være indlagt, derfor er mit råd til dig: Hellere tag for meget med i tasken til fødslen, end for lidt. Det er ikke sjovt at være ude på sygehuset og mangle noget.
  Held og lykke med fødslen !

  Del