Close
Log Ind Opret Bruger
Professor: Undgå dyre pakkekalendergaver
facebook pinterest twitter

Professor: Undgå dyre pakkekalendergaver

Avatar
24 november 2013, 19:41 ton

 pakkekalender

Den norske professor, Willy-Tore Mørch, mener, at dyre pakkekalendergaver dels gør børn optagede af materielle ting frem for holdninger og værdier, og dels risikerer de at ødelægge juleaften.

 

En pakkekalender kan få konsekvenser

Professoren i børn og unges mentale sundhed ved universitetet i Tromsø i Norge, råder derfor forældre til at holde igen med dyre pakkekalendergaver.

Til trods for, at de er købt i den allerbedste mening, kan de nemlig få negative konsekvenser.

Willy-Tore Mørch uddyber til NRK; ”Den traditionelle pakkekalender er gået fra at være et symbol på ventetiden frem mod juleaften til at være et mål i sig selv.

Ved at give dyre gaver i hele juleperioden reduceres spændingen omkring jul, og forventningerne til gaverne juleaften bliver skyhøje. Således kan du opleve, at dine børn bliver skuffede”.

Læs også: Vidste du, at juletræslys forurener dit hjem?

 

Lola Jensen bakker op: Forældre skruer niveauet op

Familierådgiver Lola Jensen bakker op om Willy-Tore Mørchs udsagn. Hun forklarer til tv2.dk, at hun er fuldstændig enig, men understreger samtidig, at det ikke er de få pakker til jul, der udgør problemet, men derimod den samlede mængde fordelt over hele året.

”Der er pakker alle vegne, og alle steder er niveauet skruet op.

Børn får opfyldt hele deres ønskeseddel til fødselsdag, får små pakker i flyet på vej på ferie, dyrere og dyrere adventsgaver, en førjuleaftenspakke, en pakke før julemiddagen, en efter og derefter julegaver, og så får de store gaver på andre tidspunkter i løbet af året.

Derfor synes de efterhånden, det er kedeligt at få en blyant, et viskelæder eller en pakke rosiner, og det har forældrene altså selv været med til at skabe”, udtaler hun til TV2.dk.

 

Diskutér pakkekalenderen med andre forældre

Familierådgiver Lola Jensen foreslår, at man som forældre evt. tager problemstillingen op i børnehaven eller skolen, så man evt. i fællesskab kan blive enige om en sænkning af niveauet.

Ingen forældre ønsker jo, at deres børn skal føle sig udenfor, fordi de eksempelvis har fået en blyant i pakkekalendergave, mens ”alle de andre” har fået langt større gaver.

Afslutningsvis understreger Lola Jensen, at det vigtigste er, at man som forældre lærer sine børn vigtige værdier som evnen til at begejstres og at glæde sig til noget, der kommer.

Kilde: TV2.dk