Login
Opret bruger
 

Gravid

Tegn på at fødslen nærmer sig


Indhold i kategorien

Skrevet af Christina - Min Mave Teamet 02-01-2010
Terminsdato - Når den kommer og går
Terminsdatoen er en rettesnor for, omtrent hvornår barnet kommer til verden. Det er ingen leveringsdato. Det kan dog være noget frustrerende at være højgravid og stå uden en baby en uge efter terminsdatoen er nået.

Skrevet af Birgit Larsen - Min-mave.dk 10-06-2009
Barnets hoved står fast i bækkenet
De fleste gravide der skal have deres første barn vil opleve at maven synker nogle uger før fødslen. Dette sker når barnest hoved sætter sig fast i bækkenet.

Skrevet af Birgit Larsen - Min-mave.dk 27-09-2005
Plukkeveerne bliver kraftigere og kraftigere
Du er nu ved at nærme dig slutningen af din graviditet. Du er i dit sidste trimester (efter uge 27) og efterhånden som ugerne går, vil du sikkert bemærke at plukkeveerne bliver kraftigere og kraftigere og måske oven i købet, efterhånden gør ret ondt. Din krop er ved at forberede sig på den helt store begivenhed - dit barns fødsel.

Skrevet af Birgit Larsen - Min-mave.dk 22-09-2005
Tegnblødning - Er det NU fødslen starter?
Du kan risikere at vågne op en morgen evt. efter en nat med mange plukkeveer og opdage at du bløder. Du har højst sandsynligt det der kaldes for en tegnblødning.

Skrevet af Birgit Larsen - Min-mave.dk 17-09-2005
Slimproppen løsner sig - Fødslen nærmer sig
Allerede i den tidlige graviditet - blot en lille uges tid efter befrugtningen af ægget har fundet sted - bliver slimproppen dannet. Den har et meget vigtigt formål, nemlig at beskytte dit barn og din livmoder mod infektioner som kan komme op nedefra skeden af. Hvis slimproppen skulle forsvinde før tid er barnet heldigvis stadig beskyttet af fosterhinderne.