Login
Opret bruger

Honey3

Helle Nielsen

OP til fødslen

Skrevet af Helle Nielsen · 20-05-2009

Kategori: Op til fødslen

Dagene før fødslen:

Torsdag d. 26/3

var jeg til ekstra JM tjek for at se hvordan baby lå. Han lå med hovedet nede, men ikke fast. Fik GU undersøgelse. Tror slimproppen gik senere på dagen. Lidt pletblødning hver gang jeg var på wc, men måske bare fra undersøgelsen.

De næste dage havde jeg bare alm. plukveer. Ikke alle som var med smerter, men kun spændte i maven. Føler der er noget som stopper når jeg skal tisse, så tisser ikke ud?

Mandag 30/3

Brian og jeg cyklede på posthuset, trak cyklerne og gik hjem. Stilte cyklerne og gik ned og handlede i Netto. Hjemme igen ca. 12.30. Brian så lidt tv og jeg sad ved computeren. Baby ikke ret meget aktiv. Vi spillede PS3 og han blev meget aktiv de næste timer. Ca. 15.30 da jeg rejser mig fra sofaen, "knækker" mit bækken og jeg føler jeg falder sammen. Brian troede vandet gik pga. det gav nogle underlige lyde. (han sammenlignede det med når man samlede legetøj og de kliklyde de giver)

Tirsdag 31/3

Sov fint hele natten. Vågner uden nogen smerter eller andet slemt, kun lidt med bækkenet. Går ud og tisser, selvom jeg ikke rigtig skal. Stadig lidt lyserødt. Får efterfølgene mange mens smerter. Julie skal ha taget billeder i skolen, så stresser lidt med at få hende i bad, sætte hår og pænt tøj på. Brian og jeg kører op til Super Best, får lidt plukveer på turen og mens smerter kom og gik. Gik ned i Netto efter og stadig kun et par plukveer. Kom hjem og var rigtig træt, så faldt omkuld en times tid på sofaen, fik lidt kraftigere plukveer imens som jeg småvågnede af, og også i løbet af aften. Kørte på Mac D med Brian men skete der ikk mere ved. Om aften fik jeg ondt, flere plukveer, og kvalme også. "Vokseværk" i højre ben så gik i bad hvilket ikk gjorde fra eller til med noget. Gik i seng ca. 23.30 efter at ha kæmpet med dårlig mave, fik 2 plukveer efter hinanden som var slemme men så stoppede de og jeg sov underligt hele natten.

Onsdag 1/4 (38 uger henne)

Vi tog om formiddagen en cykeltur til frihedens butikcenter og gik rundt og handlede div. ting. Havde et par slemme plukveer varede et stykke til og ellers en masse alm. Da vi kom hjem havde jeg stadig nogle men ikke så mange. Nogle underlige smerter i underlivet og kun tisset normalt en gang. Om aften mange plukveer som spænder godt til og gør ondt. Sov igen et par timer inden ungerne kom hjem.

Torsdag 2/4

JM kl. 8.50. Cyklede dertil. Hun trykkede lidt efter på maven for at få gang i lidt flere plukveer (selvom hun mente jeg ville gå over tid) men hun kunne ikke mærke nogen, og fik heller ikk nogen imens jeg var der. Cyklede til Føtex og mødtes med Brian, gik ned til Super Best, og cyklede hjem derfra. Og så ned og handle i Netto. Et par slemme plukveer og ondt i lænden, 'skærer' i underlivet, men ellers ikke mere. Mange slemme plukveer resten af dagen/aften.

Fredag 3/4

Vi gik hen til skolen med microovnen til Chris's klasse, videre ned på posthuset og så i Netto. Ellers var vi hjemme og slappe af resten af dagen. Baby ikke meget aktiv men mærkes. Alm. plukveer, ikke flere eller mindre end normalt.

Natten mellem fredag d. 3 og lørdag d. 4 april:

-kl. 3.40 vågner jeg ved at jeg føler at jeg ligger og tisser i sengen. Meget underlig følelse fordi man ikk kan stoppe det- Det var så vandet. Ringede til FG da det ikke løb mere ud end meget lidt, så var i tvivl. Fik besked på at sove lidt og vente. Brian vågnede af jeg rumsterede rundt. Lagde mig i sengen igen kl. 4.15 ca men Brian lå for utroligt og prøvede at falde i søvn selv, så jeg kunne ikke selv falde til ro. Vi stod begge op kl. 5. Havde kun haft et par kraftige plukveer og mens smerter indtil vi stod op.

-kl.ca 6 cykler Brian op til sin mor, i Rungsted, for at hente bilen. og jeg vækker Chris da jeg ikke har lyst til at sidde alene i tilfælde af at der skulle ske noget. Han tror ikke helt på det, så må true med at vise ham "vandbindet" og så stod han op.

-Kl. 07.50 vækker Chris og jeg Julie og fortæller hende vandet er gået. Hun ligger bare og siger nej nej nej, og går et stykke tid før hun tror på det.

Baby har stadig ikke bevæget sig andet end da jeg prøvede at sove videre, så drikker et par glas vand og lægger mig en ½ time men stadig ikk mærket ham. Bliver nervøs og ringer til FG som siger vi skal komme ind og få kørt en strimmel.

Brian kommer hjem igen ved en 9 tiden og jeg har gået og pakket taskerne færdigt, og snakket med mine forældre, og får aftalt med dem hvordan og hvorledes med ungerne hvis det sker idag.

-kl. 10 ca er vi på vej mod Hvidovre Hospital.

 

FØDEGANGEN

kl. 10.30 ankommer vi og får afvide der er lidt ventetid, da undersøgelsesstuerne er optaget og de ikke vil undersøge mig på en flermandsstue pga. jeg har mærket mindre liv og der kunne være noget galt.

Der bliver endelig en stue klar, og jeg bliver undersøgt. De skønner Baby til 3300 og han ligger med hovedet nede bækkenindgangen.

Ligger først 20-30 min med strimmel og JM kommer ind og tjekker. Hun er slet ikk glad for han er dykket, og siger vi må ligge der lidt endnu, og dykker hans hjertelyd igen må vi altså blive. Det var vi lidt chokeret over, da vi regnede med jeg skulle hjem igen bagefter og vente på veer. Brian havde heldigvis været hjemme og hente tasker imens vi ventede på en undersøgelsesstue. Hun kommer igen da kl. nærmer sig 12.30 og siger at den er dykket igen og vi ikk får lov at komme hjem før han er født. Tja okay er der jo ikk så meget at gøre ved når han ikk har det så godt.

Vi får en fødestue og de vil godt ha mig igang med at føde pga. hjertelyden. Jeg er kun er 1½-2 cm åben der og jeg ikke har veer endnu så de snakker om V-drop. Pis tænker jeg. Så kan jeg ikk komme i badekar som jeg ellers havde glædet mig til.

-kl. 13.17 bliver der sat V-drop og en elektrode på babyens hoved for nemmere at registrere hvordan hans hjertelyd har det. Fostervandet løber stadig ud af mig, så er rigtig ubehagelig hver gang jeg skal undersøges for der sjasker det bare ud, så lagnerne under mig bliver skiftet nogle gange. Et kvarter efter sætter hun v-droppet yderligere op. Jeg får nogle veer, jeg ikke selv syntes er ret slemme. Jeg koncentrere mig da om vejrtrækningen, så slemme er de. Men kan godt mærke de ikke er slemme nok til de gør så meget. Der er ca 2-4 min. imellem dem, hvor jeg selv føler der er 10 min imellem nogle af dem. Er ca. 3 cm. åben nu.

-kl. 14.50 kommer vagtlægen for at tage en scalp-prøve, da babyens hjertelyd desværre dykker for meget og for tit. En sygeplejerske ligger næsten oppe på min mave for at trykke ham ned i bækkenet, imens lægen prøver at få taget prøven. Men det er forgæves da han ikk ligger langt nok nede i bækkenet til de kan nå ham, nu jeg ikk er mere åben.

På et eller andet tidspunkt imellemtiden er min svigermor ankommet, som skal være med til fødslen. Jeg har også haft ringet til min mor, som først efter et par opkald gik op for hende at det altså ville være snart hvis hun skulle nå at være med til fødslen.

Min far havde været hjemme forbi os og hente ungerne, og de var så kørt forbi og hente min mor og kom også ud på fødegangen. Jeg blev pænt spurgt om jeg ville ha besøg af mine børn. Og sagde selvfølgelig ja, da jeg lige kunne nå det inden den næste scalp-prøve skulle tages. Jeg mander mig virkelig op, og lader dem ikke se hvor ondt jeg egenlig får når jeg får veer. Og tror heller ikk de ser noget. De er meget optaget af strimmel og vedrop målerene.

Det var i starten meningen at min datter skulle ha været med til fødslen. Hun var meget interesseret og ville utrolig gerne. Men til MM møde snakkede jeg med de andre omkring det og endte med at det ville være en for voldsom oplevelse for hende, og set tilbage så var jeg rigtig glad for hun ikk var med derinde den dag.

-kl. 15 er der vagtskifte og jeg får JM Majbritt. Hun vil ha fart på det her og er meget engageret. Hun skriver ca hver 5-15 min på sedlen om hvordan det går med mig. Hun sætter V-droppet højt op og håber på hun kan få baby længere ned i bækkenet så de kan tage en scalpprøve. Hun prøver at få mig op og stå, ligge på alle 4 osv. Men intet hjælper ret meget. Hun prøver så at få mig mere åben selv, og hiver og slider oppe i mig. Det er ret ubehageligt, men jeg vil jo godt videre i forløbet. Hun får mig ca. 5-6 cm åben og tilkalder den nye vaglæge, Morten. Han er ligesom Majbritt, meget ihærdig og kæmper også med at få taget den scalp-prøve. Og det lykkes. Den er på 7.23. Ikke så god. Når den er på 7.20 siger de kejsersnit, så det er bare om at få mig igang nu så jeg kan føde selv. V-droppet bliver skruet op og ned da baby ikke kan lide når jeg får for mange veer. Så dykker hans hjerteslag ret meget.

-kl. 16 har jeg nu 5-6 veer på 10 min og vi regner med det går fremad nu, selvom hans hjertelyd stadig dykker.

-kl. 16.15 bliver V-droppet reduceret til 50 ml. lægen bliver tilkaldt

-kl. 16.30 bliver der taget en ny scalp-prøve som er på 7.20. Slet ikke godt. De prøver at se om det hjælper at skrue yderligere ned på v-droppet og håbe på mine egne veer er bedre for babyen. Kommer op på alle 4 men min veer aftager desværre. Jeg er meget tykrandet og derfor kan jeg ikk åbnes mere end 5 cm ved 'magt'

kl. 16.55 bliver der taget en ny scalp-prøve men den mislykkes da babyens hoved ryger op i mit bækken hver gang, da jeg ikk er mere åben stadig, og jeg begyndet at bløde. De fortæller mig så at pga. den sidste scalp-prøve var på 7.20 for 30 min siden, så er den eneste udvej de kan se, et Akut kejsersnit. Især fordi de er sikre på han har navlestrengen omkring halsen og derfor hans hjertelyd dykker så meget.

Jeg begynder at tudbrøle. Jeg havde gået det sidste måned og været nervøs for babyen ikk ville vende sig ordenligt så jeg skulle ha planlagt kejsersnit. Finder ud af 1½ uge før denne dag, at han har lagt sig med hovedet nedad. Blev så glad og lettet over jeg ikk sku ha PKS der. Kommer ind på FG idag og finder ud af jeg ikk kan være hjemme og vente på veer, mit badekar blev også aflyst. Og nu AKS!! Jeg var så trist, og jeg kunne se der ikk var nogen af dem som havde det godt med at jeg reagerede sådan. Vidste jo godt det var det bedste, så var ikk noget at gøre ved det. Sådan skulle det bare være.

-kl. 17 gør de mig klar og sender mig afsted. Ankommer og tuder stadig. Kan ikk huske køreturen fra fødestuen til operationsstuen. Meget underlig følelse at det er helt væk fra hukommelsen. Får lagt spinalbedøvelse af en super dygtig læge, som sørgede for at jeg slet ikke kunne mærke den.

-kl. 17.27 Lørdag d 4 April kommer vores søn til verden. 49 cm og 2600 gram. Han havde navlestrengen omkring halsen, så derfor lidt bleg. 1/3 af min moderkage duede ikke, hvorfor var de ikke sikre på og har derfor sendt den til undersøgelse. Men han fik derfor ikke nok næring og vejede ikke så meget. Men ellers var han fin. Apgar efter 1 min var 9 (sidste point er pga hudfarven) og efter 5 min er den 10. Hans blodsukker er lavt (2 timer efter fødslen var den 1.6 mener det er over 3 den skal være før den er fin) og derfor skal vi forbi Neonatal og holdes øje med. Men først hen på opvågningen indtil jeg kan bevæge mine ben. Imens vi lå der, valgte bassen så lige at kaste blod op. Heldigvis skulle vi på neonatal jo, så der blev lige holdt øje med det også. Efter vi lå der nogle timer blev vi kørt videre. Blev glædelig overrasket da vi kørte fra den ene side af ambalatoriet over til den anden og så mine forældre og børn sidde og vente på mig. Kl. må ha været omkring kl. 22.30-23 der og de havde siddet der et godt stykke tid og ventede på vi kom fra opvågning af. Mine børn fik lige lov at se, nusse og kysse deres nye lillebror og nyde synet af ham inden vi sku videre ind på Neonatal og de skulle hjem med mormor og morfar. Der lå jeg så i laaaang tid, brian kørte hjem imellem tiden, kan ikk huske hvorfor hehe, han BS var nu 3.0 og skulle tages igen 23.30, og var den fin kunne han komme med os. Men der var den stadig ikk god nok til han måtte komme med op på barselgangen, var 1,4, så de ville godt have ham til overnatning og tjekke op på ham. Han fik lagt sonde og drop. Dagene efter gik op og ned. Men sidst på ugen sker en fremgang i han BS, og jeg får en stue på Neo og han får lov at overnatte hos mig. Han BS forbliver fint og droppet bliver fjernet. Begynder stille og roligt på amning og 1½ døgn efter går det så godt at han ammer fuldt ud hos mig og sonden bliver fjernet. Siger til sygeplejerskerne at nu vil jeg ha min vilje så LØRDAG SKAL VI HJEM PÅ ORLOV. Og sådan blev det. Første gang på en uge det gik som jeg ville ha det. Vi skulle ind til vægtkontrol et par gange, men onsdagen efter, d. 15 April bliver vi udskrevet selvom hans vægt ikk er på fødselsvægten endnu.

 

Tilføj kommentar
Log venligst ind i toppen af siden for at skrive en kommentar
Kommentarer
Der er ingen kommentarer at vise
Opret gratis profil! Og få Gratis Babyboks fra Libero Klubben!