Login
Opret bruger

Smertefrifødsel.dk

Anja Bay / Smertefri Fødsel

Sådan Sætter Du Gang I Fødslen

Skrevet af Anja Bay / Smertefri Fødsel · 11-05-2011

Kategori: sæt fødslen i gang, Fødselsforberedelse, Gravid

Sidste år skrev jeg en artikel til Forældre & Børn om, hvad der sætter fødslen i gang. Al informationen er baseret på interview med en overlæge på Odense Universitetshospital. Den er her gengivet i uddrag.

Havearbejde, en rask gåtur eller stærk mad. Kan det få gang i fødslen? Nogle mener ja, lægerne tvivler.

Mange mener, at følgende metoder virker, hvis du gerne vil sætte gang i fødslen. Lægerne forholder sig dog tvivlsomme til metodernes effekt. Men det kan vel aldrig skade at prøve!

Akupunktur
Inden for akupunktur mener man, at visse punkter på kroppen står i forbindelse med livmoderen. På Odense Universitetshospital er man p.t. i gang med forsøg, som gerne skulle give et fingerpeg, om hvorvidt akupunktur kan modne livmoderhalsen og afkorte tiden til fødslen. Flere kvinder mener, at det har virket for dem.

Zoneterapi
Mange sværger til zoneterapi for at få gang i veerne, men der er ikke videnskabeligt belæg for effekten.

Amerikansk olie
I gamle dage blev amerikansk olie blandet med nisseøl for at tage den grimme smag. I dag ved man, at den mikstur højst virker afførende og altså ikke har nogen igangsættende fødselseffekt.

Brystvortestimulering
Kan virke, da det udløser hormonet oxytocin i kroppen. Kvinden skal dog være fødeklar.

Gåture og hårdt fysisk arbejde
Virker måske, da rask gang kan øge trykket i livmoderen.

Mad
Stærkt krydret mad har haft ry for at virke afførende og sætte veerne i gang. Den øgende tarmfunktion kan eventuelt producere veer, men giver nok højst hyppige toiletbesøg, især hvis du er vant til mindre krydrede anretninger.

Sex
Samleje kan have en virkning, da der er tale om en kombination af prostaglandinen i mandens sæd og den mekaniske påvirkning af livmoderhalsen samt andre muskler, der trækker sig sammen ved orgasme. Man skal formentlig være meget tæt på termin, før der måske er en effekt.

Æteriske olier
I andre kulturer har man erfaring for, at æteriske olier virker – muligvis fordi de har stoffer i sig, der ligner oxytocin. Oxytocin er det hormon, man får i en kunstig udgave, når der lægges et vestimulerende drop.

Har du personligt oplevet at gøre noget, der virkede for at sætte fødslen i gang? Så vil vi meget gerne høre din historie!

 

Kærlig hilsen

 

Anja

 

www.SmertefriFødsel.dk

Tilføj kommentar
Log venligst ind i toppen af siden for at skrive en kommentar
Kommentarer
30-05-2011

Da min mor gik over med mig tilbage i ´84 blev hun til sidst så træt af det at hun forsøgte sig med amerikansk olie, og det hjalp. Få timer senere var jeg født.

Da jeg skulle have min første datter, gik fødslen igang 5 dage før tid, få timer efter samleje+orgasme - Så det må også siges at virke.

Min anden datter, som jeg havde den absolut mest vellykkede og nærmest smertefri fødsel med, er født kort efter en af mine daglige 4 kilometers gåture...

Opret gratis profil! Og få Gratis Babyboks fra Libero Klubben!