Login
Opret bruger

Mageloesgraviditetsscanning.dk

Linda Andresen

Den musik, du hører, påvirker din baby i maven

Skrevet af Linda Andresen · 31-10-2011

Kategori: graviditet, trygge forældre

Hvis du har mærket forskel på, hvordan din baby i maven reagerer på den musik, du hører, så er der nok noget om det. 

Klassisk musik er favoritgenren
Jeg er dykket lidt ned i emnet, og der er meget, der tyder på, at fostre har det bedst med klassiske musik eller kormusik. Den type musik ligner den menneskelige stemme mest, og har derfor en beroligende effekt på babyen i maven. Hurtig musik derimod stimulerer og ophidser babyen. Overraskende lyde bryder de sig heller ikke om.

 

Klassiske koncerter for gravide
Selv om musikkens påvirkning ikke er videnskabeligt bevist, har den tjekkiske filharmonika taget teorien til sig. Den afholder hver uge klassiske koncerter for gravide kvinder og deres ufødte børn i den historiske koncertsal Rudolfinum i Prag. Ud over at musikken gør noget godt for babyerne i maven, så ser arrangørerne også en anden fordel: De håber også, at babyerne lærer at holde af klassisk musik, og dermed skaber de en masse kommende fans af den klassiske musik.

Læs lidt mere om baggrunden for dette indlæg på min facebook-side:
http://www.facebook.com/MageloesGraviditetsscanning

 

Klassisk musik er også godt for den gravide
Andre forskningsresultater tyder på, at disse koncerter ikke blot er beroligende for babyerne, men også for den kommende mor.  I en undersøgelse fra det medicinske universitet Kaohsiung i Taiwan fik man over en periode på to uger gravide til dagligt at lytte til musik med en rytme på 60-80 slag i minuttet – svarende til menneskets hjerterymte. Det var blandet andet klassisk musik, godnatsange og sange med naturlyde. I forhold til kontrolgruppen, der ikke lyttede til musik, faldt kvinderne i musikgruppens stressniveau med 2,15 procentpoint, mens det i kontrolgruppen faldt med 0,92 procentpoint.

Det er da tankevækkende, at noget så simpelt som at lytte til behagelig og rolig musik kan påvirke vores mentale helbred. Jeg satser på, at det også gælder for os, der ikke er gravide.

For dig, der vil læse en mere uddybende artikel om undersøgelsen: http://www.sciencedaily.com/releases/2008/10/081006093020.htm

 

Det kunne være spændende at høre om dine erfaringer med musik under graviditeten. Har du oplevet, at din baby reagerede på musik eller andre lyde?

 


Kærlig hilsen
Linda Andresenmageløs Graviditetsscanning - 3d scanning, 4d scanning, kønsscanning m.m.EN HELT SPECIEL OPLEVELSEmageloesgraviditetsscanning.dk

Følg os på Facebook

 

 

Tilføj kommentar
Log venligst ind i toppen af siden for at skrive en kommentar
Kommentarer
01-11-2011

Begge mine babyer har været vilde med Kaizers Orchestra, som jeg har hørt meget under mine graviditeter. Mine babyer hopper ikke med på den klassiske dille, de kan godt li noget med rytme.

01-11-2011

Skønt - det kan være, at de kunne mærke den gode energi, og at deres mor var glad, når hun hørte det :)

14-11-2011

Her har vi hørt tututusindben meget med den store, og når den lille nu er lidt hys, bliver han helt rolig hvis vi spiller sangen, han kan tydeligvis huske den fra maven :) bedsteforældrene var lykkelige for denne lille hjælp da de skulle passe ham :)

17-11-2011

Hej K@rin@

Det var da en sjov historie. Det viser helt tydeligt, at musikken, vi hører under graviditeten, den hører babyen i maven også. Og det er jo endnu sjovere, når I så også kan udnytte det nu til at få ham til at falde til ro. Hermed kan vi give dit fif videre: Sørg for at høre en sang rigtig meget og dermed give din baby i maven en yndlingssang, som I så kan bruge efter fødslen til at skabe ro og tryghed ;)

Opret gratis profil! Og få Gratis Babyboks fra Libero Klubben!