Login
Opret bruger

KickanAndersen

Kickan Andersen

Parforholdets svære kunst

Skrevet af Kickan Andersen · 09-04-2012

Kategori: Parforhold, Forældrerolle, Forældre, Mor

Parforholdet er den sværeste relation af alle. Forskningen er kommet virkelig langt i afklaringen af hvad der fordre og hvad der hæmmer det gode samliv. Ved du hvad der skal til?

De færreste går ind i parforholdet med tanken "Så må vi se hvor længe det varer". Og alligevel kommer langt de fleste (hvis ikke alle), til at opleve store udfordringer i parforholdet. Frustrationer, skænderier, tavshed, afmagt og håbløshed kan nemt blive hverdagen i parforholdet og nogle gange med samlivsbrud til følge og andre gange lever man den usynlige skilsmisse. Dårlige parforhold påvirker vores selvværd og svækker os generelt. Derfor er der god grund til at tage parforholdet ind i arbejdsrummet og udvikle det der dur og afhjælpe det der ikke dur. Alle mennesker har ret til kærlige relationer. Og forskning viser faktisk hvad der dur og hvad der ikke dur. Desværre siges der alt for lidt om det og der er stadig brug for at tabuer bliver brudt.

Her er et par forskningbaserede resultater: Snak én ting færdig ad gangen (ofte bringes der flere ting ind i diskussioner), afstem forventninger til forskellige ting i jeres hverdag og liv generelt (ofte skyldes konflikter forskellige forventninger til samme situation), sig ikke sårende ord (det nedbryder meget mere end hvad "Jeg elsker dig" opbygger), lyt og forsøg at forstå den andens perspektiv (det betyder ikke at man er enig!), vis engagement i dit forhold, tilgiv den anden fejl og husk at din partner ikke stå op og tænker "Idag vil jeg virkelig gøre min partner sur, ked af det eller skuffet". Dvs. intentionen har formodentlig været et andet end tolkningen.

Vil du høre mere om hvad der får parforholdet til at lykkes og hvad der får det til at mislykkes, så holder jeg barselscafé onsdag d. 11. april kl. 10.00 på Grannys House i Søborg. Kom selv eller tag mødregruppen eller din partner med. Foredraget er DANMARKS LYKKELIGSTE PARFORHOLD. Se mere og tilmeld dig på www.kickanandersen.dk .

Tilføj kommentar
Log venligst ind i toppen af siden for at skrive en kommentar
Kommentarer
Der er ingen kommentarer at vise
Opret gratis profil! Og få Gratis Babyboks fra Libero Klubben!