Login
Opret bruger
 

Brn (4-6 r)

Fastelavn er mit navn - og er lige straks her igen

Fastelavn nærmer sig med hastige skridt, og dermed er det igen tid til at sikre sig nogle fastelavnskostumer til børnene.

 

Fastelavn står for døren, men hvad med fastelavnstøjet?
 

Køb af fastelavnstøj

Den hurtigste løsning er klart at købe sit fastelavnstøj online eller f.eks. i en legetøjsbutik – det kræver hverken sykundskaber eller specielt meget tid, og de fleste børn vil kun synes, det er sjovt at være med til at vælge
 
(et godt tip er at være hurtig på aftrækkeren, så man undgår at halvdelen af fastelavnsdragterne er udsolgt, og barnet står skuffet tilbage).
 
For både indkøbt og hjemmesyet fastelavnstøj gælder, at børnene vil elske at lade det indgå i udklædningskassen bagefter, for hvem vil ikke gerne være fe eller Superman en gang imellem?
 
 

Sy selv fastelavnsdragter

Hvis budgettet eller lysten ikke lige er til at købe færdige fastelavnsdragter, er der heldigvis flere muligheder for at lave sin egen fastelavnsdragt, også uden at man behøver at være den allermest fikse på symaskinen.
 
Af forslag i den nemme ende kan f.eks. nævnes: 
 
fodboldspiller (særligt nemt hvis barnet i forvejen er indehaver af en fodbolddragt)
 
kat (en mørk joggingdragt kombineret med en hale – sy f.eks. et tubeformet ”rør” og fyld ud med pladevat, bind det om livet med snor eller elastik, sæt dertil et par papører og malede knurhår).  
 
 
 

Husk et alternativ hvis der skal slås katten af tønden udendørs

Så længe fastelavnsfesten og den dertil hørende tøndeslagning foregår indendørs, behøver man ikke nødvendigvis gøre sig de store overvejelser omkring tykkelsen af fastelavnstøjet.
 
Det er straks værre, hvis en del af fastelavnsfesten foregår udendørs, for det kan hurtigt blive en kold fornøjelse for de små fine prinsesseben. Husk derfor at udtænke et alternativ hvis der skal slås katten af tønden udendørs, så det ikke ender med syge børn.
 
Af gør-det-selv forslag som nemt kan tages udover en jakke, kan bl.a. nævnes:
 
 
Udklædt som et kort (f.eks. spar 2)
 
hvor man lægger et hvidt stykke stof dobbelt, klipper hul til hovedet og syr to spar-figurer på hver side
 
 
Udklædt som mexicaner
 
hvor man tager et gammelt tæppe (eller måske køber et hundetæppe), klipper hul til hovedet og dertil sætter en stor hat og et flot malet overskæg.    
 
 
 

Del dine fastelavnsidéer med os andre

 
Har du den perfekte idé til fastelavstøjet, en god opskrift på fastelavnsboller, et forslag til fyld til fastelavnstønden eller inspiration til flot og farverigt fastelavnspynt, så del det endeligt med os andre herunder… 
 

Tilføj kommentar

Log venligst ind i toppen af siden for at kunne tilføje din kommentar

Kommentarer

Der er ingen kommentarer at vise