Close
Log Ind Opret Bruger

Rygning

  • Avatar
    Anonym
    11 april 2015, 12:54

    Er der nogen af jer gravide damer der ryger under graviditeten? Jeg stoppede da jeg fandt ud af jeg var gravid. Men denne her uge faldt jeg i (er i 25. uge) :/

    Ved jeres læge og jordmoder at i ryger? Og hvad skal I holde øje med? Skal i være særligt opmærksomme på noget? Hvor meget ryger I? Og har det indtil videre påvirket barnet? Eller er alt som det skal være hos jer?

    11. april 2015 kl. 13:03

    Rygning øger jo risikoen for dit barn får ADHD, lav fødselsvægt, at den dør i maven på dig, vuggedød, astma, svaghed for mellemørebetændelse, bronkitis og for tidlig fødsel…Så jeg synes du skal tage dig selv i nakken og evt købe noget nikotintyggegummi, hvis ikke du kan holde det uden, for at beskytte dit barn…

    11. april 2015 kl. 13:22

    Min mor røg da hun ventede mig og min søster, ja jeg har astma, men astma der fortsætter i voksenlivet er genetisk. Så jeg kan intet gøre ved at vores søn evt. Får astma grundet mine gener. 

    Jeg ryger under min graviditet og vores søn er helt som han skal være. Der er så mange giftige ting i vores hverdag. 

    Ja det er dumt. Men så er det heller ikke værre, hvad så med dem der farver hår i tide og utide, bruger make up med tungmetaller, spiser store rovfisk osv? 

    Det nytter heller ikke moderen er stresset under graviditeten, så får det ofte værre følger end at ryge.

    og alt det der nekotin haløj er heller ikke sundt. Fx, hele svælget og min hals hæver da jeg prøvede det, jeg har plasterallergi og kan derfor ikke bruge plaster osv. Lad nu være med de moral taler.

    til ts. Nej jeg jolder mund med det over for lægerne for jeg gider ikke moral talerne.. Jeg ved godt det er dumt. 

    11. april 2015 kl. 13:39

    Alle ved hva anbefalingerne sir… Ligesom så mange andre ting! Jeg vil ikk forsvare den, MEN, jeg vil dertil sige at det ikk holdte med mig, og heldigvis da. 

    Jeg røg under alle mine graviditeter, dog begrænset. 

    Mine børn har altid ligget over gennemsnittet, MEN har født for tidligt…

    Ja min JM har vidst det hver gang, det ikk noget jeg tænker man ska lyve om!  

    Ingen af mine børn har haft følge sygdomme eller ADHD (igen) en har været øre barn! Og jeg tvivler på at det bunder i det … 

     

    Avatar
    Anonym
    11. april 2015 kl. 13:39

    Jeg stoppede i dét sekund jeg så to røde streger 🙂 .. og jeg har altid sagt at jeg ville stoppe den dag jeg blev gravid. Ja der er mange andre farlige ting, men jeg prøver at begrænse dem. Tror hirtigt at det kan blive "nå, nu spiste jeg tun, så kan jeg også ligeså godt farve mit hår. Hov nu farvede jeg hår, så kan jeg også ligeså godt ryge en smøg – og hvad skader en enkelt øl eller to egentlig også?" Jeg mener bare at det ene ikke undskylder for det andet, og jeg prøver selv at gøre hvad jeg tror der er bedst for barnet. Normalt er jeg faktisk skide ligeglad med sådan nogen ting, men når det pludselig ikke længere kun er mig selv jeg skader, men også mit ufødte barn, så betyder det noget for mig.

    Også har vi alle hørt om nogen mødre der har røget igennem alle deres graviditeter og stadig fået sunde og raske børn – jaja, men jeg tror stadig ikke på at det er sundt, og at det er bedre at stoppe. Jeg synes det er meget lidt at ofre sit eget ryge'behov, for at give sit barn de bedste vilkår.

    … men det er min mening, og folk må gøre som de har lyst til med deres egne børn 🙂 Jeg synes det er en skam for dig at du er faldet i efter så lang tid. Håber (som du nok kan fornemme :D) at du ikke ryger i igen 🙂

    11. april 2015 kl. 13:49

    Min mor var heldigvis kvittet med smøgerne 7 år inden hun fik mig, men jeg udviklede så astma genetisk som teenager. At min far så kæderøg og det kickede den op konstant, gør det jo bare ikke et hak bedre.

    – Men hvis du ikke kan kvitte helt, så hold dig til nikotintyggegummi. Nej det er ikke lækkert, ja, det er dyrt. Men det er i min optik en stor risiko at tage, når man læser om hvad der kan ske ved at man ryger med en spire i maven. I teorien ryger dit barn jo også, så.wink

    11. april 2015 kl. 13:55

    Hvordan kan man overhovedet forsvare rygning under graviditeten…?! Det forstår jeg overhovedet ikke… Det kan godt være at barnet er som det skal være men forskning viser så også at barnet reagerer når i ryger… det er for mig nok til st man burde hange op i sig selv! 

    Okay du faldt i men op på hesten igen… du har jo bevist over for dig selv at du godt kan holde op 🙂 held og lykke!

    Avatar
    Anonym
    11. april 2015 kl. 13:56

    Jeg forstår det ikke! Jeg forstår ikke, hvordan man overhovedet kan tillade sig at ryge under graviditeten? Hvad hvis det var en der drak sig skide fuld – ville det så også være i orden? NEJ!

    Stop så med at ryge! Håber dælme du får et sundt og rask barn, for sikke din samvittighed vil falde over dig hvis du føder et barn, der er fysisk og psykisk påvirket, fordi du ikke kunne styre dine behov under graviditeten. Føj! 🙁

    Du burde virkelig sætte dig bedre ind i, hvor skadeligt det er for dit barn. Rygning er en af de hyppigste dødårsager. Alle jeg kender der siger "Jeg røg under graviditeten, mit barn er rask!" har børn der ser underlige ud, har astma, allergi, syge kontant, tynde, motoriske udfordringer osv osv… Lad nu være med at løbe den risiko. Og nu skal jeg nok stopper igen.. Jeg er bare meget imod rygning generelt, men især rygning under graviditet. 

     

    Jeg henstiller til at man holder en god tone, jvfr. MMs retningslinier.

    Avatar
    Anonym
    11. april 2015 kl. 13:58

    mor_2015 skrev :

    Jeg forstår det ikke! Jeg forstår ikke, hvordan man overhovedet kan tillade sig at ryge under graviditeten? Hvad hvis det var en der drak sig skide fuld – ville det så også være i orden? NEJ!

    Stop så med at ryge! Håber dælme du får et sundt og rask barn, for sikke din samvittighed vil falde over dig hvis du føder et barn, der er fysisk og psykisk påvirket, fordi du ikke kunne styre dine behov under graviditeten. Føj! 🙁

    Du burde virkelig sætte dig bedre ind i, hvor skadeligt det er for dit barn. Rygning er en af de hyppigste dødårsager. Alle jeg kender der siger “Jeg røg under graviditeten, mit barn er rask!” har børn der ser underlige ud, har astma, allergi, syge kontant, tynde, motoriske udfordringer osv osv… Lad nu være med at løbe den risiko. Og nu skal jeg nok stopper igen.. Jeg er bare meget imod rygning generelt, men især rygning under graviditet. 

    Min venindes barn er ørebarn – lider meget af det. Det er som følge af hendes rygning under graviditeten – tænk alt det smerte hendes barn lider. Noget der kunne være undgået. 

    11. april 2015 kl. 14:02

    Lige en rettelse ….. der er intet sammenhæng bevist mellem rygning og ADHD.

    11. april 2015 kl. 14:07

    Ka ikk lade vær, for det skal heller ikk lyde som om jeg vil forsvare den! 

    Men hvor ved man fra barnet er ørebarn pga rygning? 

    Min søster er øko menneske (ikk negativt) kender ikk nogen som ka vær mer 'efter bogen'  som hende og manden… De har to øre børn… Hun har ALDRIG røget- hun vil hellere dø langsomt end. 

     

    11. april 2015 kl. 14:09

    Øh….. ser underlige ud? Tynde ? Motoriske udfordringer? 

    Det har da intet med rygning at gøre! ! Det er dine egne fordomme og helt ude i hampen at slynge sådan noget ud.

    Jeg var ørebarn i stor stil det meste af min barndom og min bror født med bronkitis og astma ….. ingen af mine forældre røg! 

    Der er ingen tvivl om rygning er usundt!! Både for børn og voksne.

    Men seriøst. .. hvis vi skal være skide hellige allesammen så syntes jeg alle skal stoppe med at bruge creme, shampoo osv. Selv det uden parabener er fyldt med kemikalier alligevel. … men det fornægter de fleste.

     

     

    Avatar
    Anonym
    11. april 2015 kl. 14:09

    Ne4 skrev :

    Ka ikk lade vær, for det skal heller ikk lyde som om jeg vil forsvare den! 

    Men hvor ved man fra barnet er ørebarn pga rygning? 

    Min søster er øko menneske (ikk negativt) kender ikk nogen som ka vær mer ‘efter bogen’  som hende og manden… De har to øre børn… Hun har ALDRIG røget- hun vil hellere dø langsomt end. 

     

    Hendes læge har fortalt hende, at det er pga. rygning. Sikkert – børn hvor forældrene ikke har røget under graviditet kan også have øresygdomme – ligesom de kan få andre sygdomme. 

    11. april 2015 kl. 14:13

    Med det skrevet- ka vi hurtige blive enige omså at det ikk er selvskrevet pga rygningen, right?

    Igen ska jeg ikk forsvare den, mine børn er ikk allergikere, men min søsters børn er Big time mælke allergikere … 

    Mener bare at man ska passe på hvor meget man maler fanden på væggen.  

    11. april 2015 kl. 14:21

    Fanatisme bygget på ukorrekt fakta hat aldrig overbevist noget om noget som helst. Det er for dårligt at dem der ryger ikke kan få lov at snakke om deres problemer, uden der skal sidde et par hellige individer og banke dem i hovedet med hvor uansvarlige de er. 

    Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 326 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.