Login
Opret bruger
 

Pasta med portobello-sherry-sauce - til opskrifttråden:)

07-10-2010 20:42:33



Medlem siden:
Ukendt

Sidst online:
Ukendt

Synes godt om:
+ Besvar tråd

Pasta med portobello-sherry-sauce - til opskrifttråden:)

 Godaften de damer

 

Nu tænker jeg, at jeg vil være den første til at smide en opskrift til vores nye låste tråd "Røg i køkkenet". I får lige vores aftensmad fra i dag, som forsøgsopskrift og guide-line ;) Dette her er en ikke låst tråd, så den må man godt kommentere og stille spørgsmål i :)

 

1: Tidsforbrug og personer: ca. 25 min., 2 personer

2. Det skal du bruge: Pande, gryde, spækbræt og kniv

3. Ingredienser:

- 4 store portobellosvampe (champignoner kan også bruges, brug da 8 stk)

-1 spsk. smør

- 1 fed hvidløg

- 100 g bacon i tern (eller i skiver skåret i tern)

- 1 dl. Sherry (har du ikke sherry så brug hvidvin eller andet - pointen er bare at sprut i mad smager godt)

- 1/4 l madlavningsfløde

- ca. 250 g. pasta

Pynt: Hakket persille

4: To do:

Start med at sætte vandet over til pastaen.

Svampene vaskes og skæres i skiver.  Hvidløget presses. Smelt smørret på panden og rist svampe og hvidløg indtil svampene har afgivet væde og er blevet mørke (ca. 5-7 min.). Hæld baconen på panden sammen med svampene og rist indtil baconen er næsten sprød. Hæld sherry på panden og lad det dampe af mens du rører rundt. Hæld madlavningsfløden over, lad koge op og skru ned. Nu burde vandet til din pasta gerne koge, hæld pastaen i og lad din sovs simre videre indtil pastaen er færdig. Hæld vandet fra pasta og smag sovsen til med salt og peber. Anret, drys med persille et voila 

 

Tips:

Smager også godt hvis du putter gorgonzola i sovsen (min mand hader det bare så gør det kun når jeg er alene hjemme). Put det da i mens du også hælder fløden over og lad det smelte sammen med. 

Smager også godt med andre svampe. Er man vegetar eller holder kød-fri, så kan man helt udelukke baconen og bare lave sovsen på mange forskellige slags svampe, smager også godt.

Tilsæt dampet spinat eller et par frosne spinatkugler sammen med fløden, så bliver sovsen lidt sundere (ja, den er vist ikke så kalorie-venlig)

DSC07566.jpg picture by trytter

 

 

 

 

07-10-2010 20:56:03



Medlem siden:
Ukendt

Sidst online:
Ukendt

Synes godt om:
+ Besvar

Mums det lyder lækkert!

Må jeg hellere prøve i weekenden. Kunne man evt. tilsætte kylling? ;) 


07-10-2010 21:23:42



Medlem siden:
Ukendt

Sidst online:
Ukendt

Synes godt om:
+ Besvar

sagtens :)

 Jeg har også nogen gange tilsat strimlet oksekød, det smager også supergodt... 


07-10-2010 21:44:31



Medlem siden:
23-10-2009

Sidst online:
29-10-2013

Synes godt om:
+ Besvar

Ejjjj

Thea... ku du ik lige ha inviteret mig på aftensmad  Jeg har spist en muffin og en twix 

Ej det lyder jo bare så lækkert! Må hel klart afprøves 

(Ja undskyld - jeg lurer lige med fra april ;)


07-10-2010 21:48:38



Medlem siden:
Ukendt

Sidst online:
Ukendt

Synes godt om:
+ Besvar

LilleEsmaralda

 Lyder da ellers som et sundt og nærende måltid du har indtaget selv Du skulle bare have sagt til, så havde jeg gerne lavet en vegetarversion til dig.. Glæder mig til næste fredag (endelig!!!!!)


08-10-2010 07:45:10



Medlem siden:
17-04-2010

Sidst online:
11-08-2013

Fødselsdato:
28-10-1985

Synes godt om:
+ Besvar

Hold da op hvor lyder det lækkert...

Det skal vi helt sikkert have på... øhe Søndag tror jeg. En lækker ret til at slutte ugen af på

Lilypie Third Birthday tickersLilypie First Birthday tickers

08-10-2010 08:50:05



Medlem siden:
31-01-2009

Sidst online:
06-08-2011

Fødselsdato:
17-03-1982

Synes godt om:
+ Besvar

Ser lækkert ud

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

08-10-2010 08:54:35



Medlem siden:
18-05-2010

Sidst online:
15-05-2013

Synes godt om:
+ Besvar

Muuuuuums

 hvor lyder og ser det bare lækkert ud!

Det bliver jeg simpelthen bare nødt til at prøve!!

Forresten så syntes jeg det er en super god idé med den kogebog!!!!

God dag herfra