Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter Webshop

Populære tyrkiske navne

Tyrkiske navne har ofte en betydning. Som eksempel kan nævnes drengenavnet Hakan, der er dannet ved at sammenlægge to titler for herskere; Han (eller Khan) og Kagan (eller Khagan). Resultatet blev navnet Han Kagan, som så også er navnet på en titel, der er mere betydningsfuld end de to titler, det blev dannet af. Over tid blev Han Kagan transformeret til det kortere Hakan. Tyrkiske piger får til gengæld ofte navne, der betegner kvindelighed og nåde. Som eksempel kan nævnes det almindelige tyrkiske pigenavn Ceren, der betyder gazelle.

Traditionelt er de fleste tyrkiske navne kønsspecifikke, men i takt med at en mere moderne kultur har udviklet sig, er der opstået flere kønsneutrale navne i Tyrkiet. For eksempel kan det tyrkiske navn Deniz, der betyder havet, anvendes af både mænd og kvinder. Som det er tilfældet med navnet Deniz, har mange tyrkiske navne specifikke betydninger og kommer fra det tyrkiske sprog eller den tyrkiske mytologi.

Som i mange andre kulturer består tyrkiske navne af to navne; en ”ad” (fornavn) og en ”soyadi” (efternavn). Babyer gives dog nogle gange mere end ét fornavn. F.eks. anses det i Tyrkiet som fint at have et arabisk mellemnavn. Disse navne refererer typisk til vigtige personer i islam, såsom Muhammed eller Ali.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å