Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

5 Tips til barnets første klipning uden gråd

Barnets første klipning hos frisør her er fem tips

Hår vokser hele livet, og det vokser faktisk også på din baby, når du er gravid, og barnet ligger inde i livmoderen.

Og på et tidspunkt kommer øjeblikket, hvor man ikke længere kan ignorere længden på håret fordi det når ned i øjnene, eller når lille Viggo pludselig mere ligner en lille Vigga mere end en dreng.

Så er der ikke andet at gøre end at tage saksen frem og lade lokkerne falde.

Mange forældre frygter den dag, hvor barnet skal klippes for første gang, og der er mange ting man kan gøre for at gøre dette tidspunkt så god som muligt for både børn og forældre.

#1 Vælg en børnevenlig frisør

Snak med dine veninder som allerede har børn om, hvilken frisør de får deres børn klippet hos. Og spørg, hvordan frisøren håndterer børnene under klipningen. Gå evt. en tur rundt i området, hvor du bor – især hvis det er en stor by – og besøg de forskellige frisører.

#2 Sørg for at barnet er beskæftiget

Er der legetøj som barnet kan lege med undervejs, fjernsyn eller din mobiltelefon, der viser en tegnefilm eller et yndlings YouTube-klip, bøger der kan kikkes i eller andet som gør, at barnet bliver ”distraheret” imens klipningen finder sted. Nogle børn har stor glæde af noget spiseligt eller noget de kan drikke imens. Det kan også være en pakke rosiner eller en slikkepind, hvis dit barn må få det.

#3 Vis barnet at der ikke sker noget

Hvis dit barn har en ældre søster eller bror kan det nogle gange være godt at det mindre barn ser at der ikke sker noget ved at blive klippet.
Men vær sikker på, at storebror eller –søster ikke kan finde på at skræmme det mindre barn med vilje for at drille. For det kan ødelægge det hele og gøre fremtidige klipninger endnu sværere.

#4 Vær sammen med barnet

En anden mulighed for at gøre dit barn så tryg som muligt, er at sidde med barnet på skødet mens klipningen finder sted.
Ikke alle børn bryder sig dig om at sidde sammen med en voksen, så gør det kun hvis dit barn allerede elsker at sidde oppe hos dig.

#5 En klipning ud af mange i fremtiden

Vi håber du får den første klipning til at blive en god oplevelse for både barnet og dig selv. Husk det kan være godt at bruge lidt tid på at vælge den helt rigtige frisør, da denne første klipning blot er en ud af mange fremtidige klipninger.

 

Del dine erfaringer med andre

Har du allerede fået et eller flere børn klippet, så del dine erfaringer med andre der læser denne artikel.

Skriv din kommentar nedenunder.

Del