Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

11 tips til den lange flyvetur med børn

Flyvetur med baby

Flyvemaskiner er helt fantastiske og super spændende at kigge på, når du er 3 år gammel – men selve flyveturen kan være noget af en udfordrende oplevelse, både for børn og for deres forældre. Nogle børn tager det i stiv arm, mens andre ikke bryder sig om at flyve.

Andre gange er det mere forældrene, der skal tage en dyb indånding, se hinanden i øjnene og sige: “Den her skal vi nok klare!”.

 

Derfor kan dit barn synes at det er træls at flyve

  • Det larmer og lydende er nye
  • Der er meget begrænset plads at udfolde sig på
  • Alle andre mennesker i flyvemaskinen er måske sure, fordi man larmer yderligere pga. frustrationer
  • Det er enten alt for koldt eller alt for varmt
  • Man bliver måske flyve-syg og kaster op
  • Maden smager anderledes
  • Mor og far virker måske stressede og nervøse

MEN – for at komme frem til feriemålet, sol, strand og timevis af kvalitetstid med mor og far, så skal man jo igennem flyveturen.

Derfor kommer her vores bedste tips til at komme igennem flyveturen på bedste vis:

 

#1 Lad selv dit barn pakke sin håndbagage med legetøj

Anskaf en lille rygsæk eller lille kuffert til dit barn, og lad dit barn få ejerskab overfor sin egen taske/kuffert ved selv at pakke den, eller hjælpe til med at pakke den. Det kan gøre det spændende og sjovt, når junior går sin egen håndbagege igennem, når I er i luften… og ikke mindst kan man slå tiden lidt ihjel.

Dit barn kan med fordel og stolthed selv bære/trække kufferten i lufthavnen.

Tips til legetøj kan fx være: 3 yndlingsbøger, et vendespil, en bil, legedyr og andet legetøj, der kan leges med på et lille flybord.

Læs også: Tips til den lange køretur sydpå

 

#2 Husk valuta til alle lande

Selvom du kan klare dig med dit visa/dankort rigtig mange steder i hele verden, så er det nogle gange alligevel nødvendigt at have lidt håndører på sig til fx. bagagevogne, toiletter eller en flaske vand fra en gadesælger.

Der er intet værre i verden end at mangle adgang til toilet, vand eller bagagevogn, hvis man har 4 store kufferter, håndbagage og overtrætte børn på slæb.

I nogle lande, hvor valutaen er svag, accepterer de lokale turistguider kun dollars eller euros, derfor kan det anbefales at medbringe rejsechecks og kontanter til dette.

Du kan tjekke de lokale valutakurser på Amino.dk, hvor du altid kan stole på at de er korrekte og opdaterede.

 

#3 Sørg for at have masser af snacks med i håndbagagen

Snacks er en god måde at få lidt tid til at gå på, og samtidig kan I forebygge lavt blodsukker hos junior.

Køb evt. rosiner i små pakker, og indpak pakkerne hver især i fx stanniol eller mellemlægspapir. En pose boller eller en pakke kiks er også nemt at have med.

Gå i kiosken i lufthavnen og køb noget frugt; bananer, æbler og ligende, og husk at køb masser af vand. Man bliver let dehydreret i et fly.

I må gerne have babymos mm. med på glas – de skal bare igennem et ekstra sikkerhedstjek i lufthavnen. Husk en plastikske.

Læs også: Paraplyklapvogn eller klapvogn med på ferien?

 

#4 Medbring dyne og pude på alle flyveture med børn

Den larmende støj i flyvemaskinen er det man kalder for hvid støj. Det betyder, at den minder lidt om blodets brusen, når baby ligger inde i maven. Derfor virker den ofte beroligende og søvndyssende på små børn.

Med lidt held kan du derfor læne dig tilbage og slappe af, imens dit barn sover trygt nogle timer.

 

#5 Dobbelttjek din booking

Flyselskaber differentierer ikke mellem børn på 2 år og børn på 14 år, derfor kan dit 2-årige barn let havne på et sæde et par rækker foran eller bagved dig.

Hvilket jo selvfølgelig ikke går!

Derfor er det en god idé, at du vælger sæder i samme øjeblik, som jeres online booking åbner. Det sker som regel 24 timer inden afgang.

 

#6 Husk, at I må have paraplyklapvognen med ud til gaten

Du skal bære på dyne, pude, snacks, vand, bleer, parfumen fra duty free og tusinde andre ting. Så derfor er guld værd at have paraplyklapvognen med i lufthavnen til at køre både barnet og de tusinde ting, man ellers skal slæbe rundt på.

Man skal blot huske at få et kuffertlignende mærke til klapvognen, når man indtjekker bagagen. Hør flypersonalet ved boarding, om det er muligt at få paraplyklapvognen stillet frem, når I lander. Hvis ikke, så har de fleste lufthavne låne-klapvogne.

 

#7 Medbring skiftetøj, bleer, vådservietter og plastikposer

Worst case scenario: Dit barn spilder højst sandsynligt sin juice, tisser igennem eller kaster op, lige så snart at flydøren bliver lukket. Derfor er det vigtigt at have skiftetøj og plastikposer med til at klare de værste kriser.

 

#8 Sut, bryst, flaske eller tyggesnacks under start og landing

Propper i ørene kan forebygges, hvis du giver dit barn noget at sutte eller tygge på under start og landing. Det er ofte trykket i mellemøret på de små, der gør, at de har ondt, og derfor græder i flyet.

  • Hvis dit barn er helt lille kan du amme eller give flaske.
  • Lidt større børn kan gumle på en bolle/kiks/knækbrød eller andet.
  • Skolebørn kan få tyggegummi.

 

#9 Download apps og film

Installér alle de sjove børne apps fra DUPLO, Rasmus Klump, Cirkeline osv. på din telefon. Eller Mofibo App’en, der har tusindevis af børnelydbøger til børn i alle aldrer. Få 2 måneders gratis Mofibo til sommerferien. Brug koden MM2019.

På nogle filmtjenester kan du også downloade tegnefilm, som dit barn kan se under turen selvom I er offline.

Det er guld værd at have ved hånden på en flyvetur, og ikke mindst til selve ferien, hvis der bare skal kobles af efter en dag på stranden.

 

#10 Husk yndlingsbamsen

Dit barn vil sikkert huske dig på at medbringe bamsen helt af sig selv, og det er en god idé, fordi den gør dit barn tryg.

Det eneste problem er, at sådan nogle let bliver væk i store hektiske lufthavne.

Gør en dyd ud af at pakke den ned i tasken, hver gang i forlader en flyvemaskine.

 

#11 Brænd energi af på mellemlandingerne

Nogle lufthavne har legeområder til børn, hvor de kan løbe rundt og lege.

Det er en rigtig god investering at bruge tiden der, så dit barn får brugt noget energi og strukket benene ordentligt inden i skal med det næste fly.

Hvis der ikke findes legeområder, så gå en lang tur rundt i hele lufthavnen.

Du kan finde et komplet overblik over faciliteter i de enkelte lufthavne på hjemmesiden https://www.sleepinginairports.net/, hvilket er utrolig nyttigt, når man rejser med børn.

 

Og sidst, men ikke mindst, et godt råd til dig som forælder:

Slap af.

Tag det som det kommer, og lad dig ikke stresse af tanken om, hvis junior nu bliver utilfreds/hvad andre i flyet vil tænke/andre stressfaktorer. De fleste folk har prøvet at rejse med børn, så de fleste vil kunne huske, hvordan det var i en presset situation. Og hvis der endelig kommer kommentarer eller blikke; så pyt!

Og hey – måske kommer det hele til at gå som smurt!

God rejse 🙂