Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

ANNONCE

Redningsvest til børn – Vælg den rigtige

Sikkerhed til søs er ekstremt vigtigt, både for voksne og børn. Når du skal vælge redningsvest til dine børn, så er det dog svært vigtigt, at du ved præcis hvad du skal kigge efter. Det kan du læse mere om her, så du ved hvad du skal vælge.

Hvad skal en god redningsvest kunne?  

En god redningsvest skal selvfølgelig tilbyde redning og sikkerhed, hvis noget skulle ske til søs, og barnet faldt i vandet. Det er dog forskel på, hvordan forskellige redningsveste fungerer, og det er ikke alt, der passer til alle aldre.

Helt små børn, skal helst have en redningsvest med krave, fordi de ikke selv kan svømme, og hvis man mod al formodning bliver slået bevidstløs, så er det meget vigtigt, at man kan holde hovedet over vandet. Dette er de redningsveste, som du helt sikkert kender til i forvejen, der er i en meget stærk signalfarve som gul, rød eller orange, så man kan synes selv i dårligt vejr på havet. Der er som regel også striber af refleks på denne type redningsveste.

Dette er altså baby eller juniorredningsveste. Når man skal vælge en af dem, så er det meget vigtigt at man tager hensyn til hvor meget barnet vejer og vælger den vest, der passer til dette. Man kan faktisk også få denne type redningsvest til voksne.

Find den rigtige redningsvest  

Redningsvest børn er altså ikke det samme som, når man skal købe redningsvest til en teenager eller voksen. Mange lidt større børn, teenagere og voksne (der kan svømme), vil gerne have en selvoppustelig redningsvest, der bare ligner en lille pølse man har om halsen. Det er fordi det giver mere bevægelsesfrihed, og er lidt rarere at have på. Dette er dog ikke en type redningsvest som anbefales til babyer og børn generelt. Da skal man nemlig have en redningsvest med krave og måske til og med også sikkerhedssæle. Der findes også modeller, der har en strop i nakken, som man kan tage fat i, hvis man skal hive barnet op af vandet. Det er godt at være sikker, hvis uheldet skulle være ude, og vælge den rigtige redningsvest.

Sikkerhedsudstyr er noget af det vigtigste man investerer i, når man har båd, eller skal ud på søen eller havet. Man kan også få en flåde til sin båd, som kan bruges, hvis der skulle ske en ulykke. Det er faktisk lovpligtigt i Danmark at have det rigtige sikkerhedsudstyr ombord.

Nyttig links