Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Tips til juniors fødselsdagsmiddag

frugt og grønt til børnefødselsdagen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har tidligere lavet en tråd, hvor jeg efterlyste gode forslag til menuen til juniors 2-års fødselsdag, hvor han skal have dagplejen på besøg, og der kom så mange gode forslag, at jeg har valgt at samle dem i en artikel, for det kunne jo være andre også har brug for inspiration en dag?

 

Pølsehorn og pizzasnegle

Flere fremhæver minipølsehorn med cocktailpølser og små pizzasnegle. Det er nemt at styre for de små fingre, og det falder i de fleste børns smag. Hvis det skal være lidt mere almindeligt men stadig festligt, kan man evt. bruge udstiksforme til at skære rugbrødsmadderne ud til fine figurer, som efterfølgende kan pyntes flot.

Andre forslag er frokostmuffins af f.eks. gulerod og squash, boller hvor der blandes skinke og evt. ostetern i dejen, spyd med f.eks. små frikadeller, kylling og grønt eller evt. varm eller kold pasta.

Grovboller med et udvalg af pålæg og grønt samt evt. ostehaps er nemt at lave, og vil med garanti også falde i de fleste børns smag.

 

Frugt og grønt

De fleste er enige om, at frugt og grønt i en eller anden udformning hører sig til. Mange foreslår små spyd med frugt og grønt eller stave af f.eks. agurk og gulerod.

Man kan også stikke frugt ud med små udstiksforme, og hvis man er ude efter en lidt anderledes måde at servere frugt på, kan smoothies af mælk og frugt være løsningen.

Hvis man er lidt snild på fingrene, kan man skælle en vandmelon og skære den til, så den bliver ”kageformet”. Bunden på den skal naturligvis være flad, så den kan stå på et fad, og det er nemmest, hvis siderne er f.eks. 6-kantede frem for runde. Siderne og toppen kan til sidst pyntes med skiver af f.eks. kiwi og æble samt bær.

 

Dessert og de lidt sødere ting

I den lidt sødere afdeling kan f.eks. nævnes bollekagemand/kagekone. Evt. hvor man putter lidt frugtfarve i noget af dejen og bruger de pågældende boller til kroppen. En kagemand/kagekone af vandbakkelse pyntet med glasur er også en mulighed.

Et andet forslag går på fastelavnsboller, hvor det sædvanlige cremefyld erstattes af bananer.

I bananafdelingen finder vi også ”bananis”, dvs. bananer der er skåret i stykker på 3-4 cm, sat på spyd og dyppet i chokolade, inden de kommer en tur i fryseren.

Endelig er der en, der foreslår frugtkugler, som laves ved at blende tørrede abrikoser, rosiner og mandler, der samles med kakaopulver og lidt æblejuice, og til allersidst trilles til kugler og vendes i havregryn.

…Og så går små rosinpakker jo heller aldrig af mode.

 

Har du et forslag?

Hvis du har et andet forslag, så skriv det endelig herunder så det kan være med til at inspirere andre.