Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Det er på mode med flere navne

navne

I Danmark er der en klar tendens til, at jo yngre vi er, jo flere navne har vi.

Faktisk har 2/3 af danske 1-årige i alt tre navne, dvs. enten to fornavne og et efternavn eller alternativt et fornavn, et mellemnavn og et efternavn.

De yngste har flest navne

Den yngste del af befolkningen har generelt flest navne. Kigger man på den samlede befolkningen, har 1/3 af den ét fornavn og ét efternavn, men blandt de 1-årige er det kun hver sjette, der må ”nøjes” med to navne. Til gengæld har hver femte 1-årig i alt mindst fire navne.

For år tilbage var det også moderne med mere end to navne, men det ændrede sig for 45-50 år siden, og kigger man på personer i slutningen af 40’erme har næsten halvdelen (45 %) af dem kun to navne, dvs. et fornavn og et efternavn,

Især bornholmerne er vilde med flere navne

Hele 87 % af de 1-9-årige bornholmske børn har mere end to navne. Omvendt er Københavns Omegn den landsdel, hvor der findes flest 1-9 -rige med kun to navne, her er andelen 23 %.

Koncentrerer man sig om 1-9-årige med tre navne, findes der flest i Vestjylland (68 %) og færrest i byen København, der dækker de fire kommuner; København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør. Her udgør andelen af børn med tre navne 59 %

Når det kommer til fire navne, fører Bornholm an med 21 %, mens det kun er 14 % af de 1-9-årige i Sydjylland, der kan prale af fire navne.

Fem navne eller mere hører til gengæld til sjældenhederne – på landsbasis er andelen af 1-9-årige med fem eller flere navne kun 1,1 %. Mest populært er det i byen København, hvor 1,5 % af børnene har fem eller mere navne, mens kun 0,8 af børnene i Østjylland har mere end fem navne.

Hvor mange navne har du og dine børn?

Hvor mange navne har du og dine børn – skriv dit svar via kommentar-feltet herunder.

I Min-Maves navneguide kan du se, hvor populære dit og dine børns navne er, få forslag til navne og meget, meget mere. Besøg Min-Maves navneguide her

Kilde: Danmarks Statistik

 

Se Min-Mave Shoppen, hvor du kan få sutter med navn