Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Guide: Uundværelige apps til dig med en baby – i favnen eller i maven

ambition, mor, nybagt mor, baby

Når man bliver forældre til en lille ny, er det ikke kun den lille baby, som følger med til forældrerollen. Forventningerne til børnefamilierne er blevet højere, og det er ikke unormalt at få velmente anbefalinger og gode råd fra mange forskellige fronter.

Både sundhedsplejersken, Svigermor og alle veninderne, som allerede har fået børn, deler gerne ud af råd og erfaringer – allerede under graviditeten. Det kan godt skabe forvirring hos mange kommende mødre, derfor kan det være rart at der findes en masse apps til din iPhone, hvor du kan skabe det helt store overblik.

Det er ikke uden grund, at elektroniske enheder som en iphone bliver mere uundværlig blandt den danske befolkning. I dag kan vi samle stort set alt, på dette lille stykke elektronik, som vi har med os overalt. Når vi bliver bevidste om en graviditet, og at rollen som Mor bliver en realitet i nær fremtid, åbner det kun endnu flere muligheder for, hvad vi kan bruge vores iPhone til.

Der findes nemlig en del sprøde must-have apps til forældre, som kan gøre lykke i en hver gravids eller småbørnsmors hjerte. Vi har samlet et par af disse apps til din iPhone her – uanset om din iPhone er fra tiden før iPhone 7 eller om du har været lynhurtig til at opgradere til en af de nye – iPhone 8 eller iPhone 8 Plus.

 

1. Graviditetskalender og Tigerspring

Der kan være en vis tryghed i, at kunne følge graviditetens udvikling og efterfølgende babys udviklingsspring på nært hold. Alle kommuner tilbyder en række kontroller, lægekonsultationer og sundhedsplejerskebesøg til børnefamilier – dog bliver der også sparet mere og mere på ressourcerne. Derfor kan det være betryggende at have diverse stadier – både af graviditeten, såvel som babys udviklingstrin samlet og tilgængelig på sin iPhone. Begge findes der flere apps til, som er guld værd.

 

2. Er I blevet enige om det perfekte navn?

Nogle har allerede besluttet sig for drømmenavnet til baby under graviditeten, hvor andre først bliver enige om det helt perfekte navn flere uger efter, at baby er kommet til verdenen. Diverse navnedatabaser og bøger lånt på biblioteket kan godt være en uoverskuelig affære – netop fordi der findes lidt over 27.000 godkendte drenge- og pigenavne i Danmark. Det kan derfor skabe et overblik at have en overskuelig navneapp hentet ned på iPhonen, så du kun behøver at lede efter babys kommende navn ét sted.

 

3. Find de nærmeste puslefaciliteter på din iPhone

Når baby er kommet til verdenen, så er det guld værd at komme lidt ud engang i mellem. Og når det er sagt, er det en dejlig tryghed at have, at du altid kan finde frem til de nærmeste puslefaciliteter – fx hvis du er i et indkøbscenter.
Puslely”, kan du altid finde de nærmeste puslefaciliteter, når baby pludselig bliver sulten eller har brug for en tør numse. Det kan give lidt ro i maven at vide, at muligheden for at pusle er indenfor relativt kort afstand.

 

4. Elsker du skemaer?

Er du typen, som er helt tosset med at skrive alle mulige tænkelige informationer op på lister, bare for at have overblikket over din babys hverdag? Det kan for eksempel være, at du registrere hver gang baby får skiftet ble, tager en lur eller hver gang han eller hun spiser – samt hvilket bryst der blev ammet fra sidst. Kan du nikke genkendende til disse eksempler, så vil du elske en app som ”Baby Tracker”, som netop giver dig mulighed for at samle alle disse skønne informationer ét sted.

 

5. Reshopper

Når man bliver Mor oplever mange at det ellers veludviklede shopping-gen bliver forstærket. Hvor det før var lækkert at shoppe tøj til sig selv, og måske sin bedre halvdel, så er det endnu mere optur at shoppe tøj og lækre aktivitetsting til baby. Derfor er genbrugskulturen guld værd – netop fordi tøjet næppe bliver brugt til fulde i de mindre tøjstørrelser. Reshopper er en vidunderlig apps til dette formål, hvor du fra din iPhone kan sælge og købe second-hand tøj og diverse børneting.

Del