Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Sådan får småbørnsforældre slappet af

advertorial, baby, far, nyfødt

Det er hårdt at få børn, og det er hårdt at være småbørnsforældre.

Et lille nyt menneske kræver meget omsorg og opmærksomhed. Men det er også vigtigt, at du som forælder får slappet af og restitueret, så du har overskud til at være 100% til stede, når dit barn har brug for dig. Det handler derfor om, at du bruger de små pauser, når barnet er puttet og sover til at slappe af og selv blive stimuleret.

Vi har derfor samlet en lille håndfuld gode råd til, hvordan småbørnsforældre bedre kan udnytte de korte pause i løbet af dagen til både afslapning, hygge og lidt fysisk og mental træning.

Motion i små bidder

Det er akkurat lige så effektivt, hvis du fordeler den daglige motion i mindre portioner ud over dagen. Som forælder til en baby kan det være svært at få tid til en halvtimes løbetur.

Tre gange 10 minutters træning med høj intensitet er derimod mere realistisk for de fleste.

Forskning på området viser, at der ikke er forskel på 30 minutters uafbrudt træning eller mindre intervaller. I nogle tilfælde kan du endda få endnu mere ud af træningen ved at opdele den i mindre bidder, da du samlet set kan opnå en højere intensitet.

Lav et puslespil sammen

Det er super afslappende at lægge et puslespil. Og så er det noget, som man kan hygge sig med at lave ting sammen som forældre. Alt efter plads og ambitionsniveau, kan I kaste jer ud i puslespil på nogle hundrede brikker eller helt op til mange tusinde brikker. Et puslespil løber ingen vegne, så der kan altid arbejdes videre, når der opstår en ledig stund.

Derudover er det en rigtig god samarbejdsøvelse at lave et stort puslespil sammen. Det er altid vigtigt, at man er god til at arbejde sammen, når man bliver forældre, så her kan puslespil også hjælpe med at skabe lidt ekstra sammenhold.

Hold hjernen i gang

Ligesom det er vigtigt at holde kroppen sund og i form, så er det også vigtigt, at du holder hovedet i gang. Hjernen skal også have sin daglige motion. Det er der flere måder, du kan gøre på. En af dem er at spille udfordrende hjernevrider-spil på nettet. Det kan eksempelvis være Sudoku, Blackjack eller poker. Disse spil har alle det til fælles, at du virkelig skal bruge hovedet, hvis du vil vinde.

Der findes mange forskellige spil online og til din smartphone, som du kan spille. Så i stedet for altid at gå på Facebook eller andre sociale medier, er strategi- og casino spil en god måde at bruge din mobil til afslappende hjernegymnastik på.

Se Matador

Skal der rigtigt slappes af, er der ikke noget bedre end at se fjernsyn. Så når barnet sover til middag eller er lagt i seng for natten, er der skønt bare at smide sig i sofaen og tænde for tossekassen. Men hvad skal du se? Her er den klassiske tv-serie Matador helt oplagt til forældre med små børn.

Du har nemlig med garanti set Matador mere end en gang allerede. Så du kan uden problemer forlade serien i 10 minutter, hvis der er uro i babyalarmen, og stadig følge med, når du kommer tilbage. Matador har mange afsnit, så den holder længe, og så er serien stadig bare rigtig god og afslappende underholdning.

Del