Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

ANNONCE

Få din baby til at sove igennem med tyngdeposen

Tyngdeposen der får dit barn til at sove

TYNGDEPOSEN® er en dansk opfindelse, designet til babyer, der ikke kan sove og har mange opvågninger om natten. En baby sovepose med integreret tyngde, der virker beroligende. Opfundet af en mor til en lille pige, som ikke begyndte at sove igennem, hverken da hun var 6, 8 eller 15 mdr. Her kommer historien om tyngdeposen.

 

Jeg var hende, som altid stod i et afsides mørkt rum og vuggede min datter for at få hende til at sove. Dette imens de andre for længst havde lagt deres baby i barnevognen og vidste, at de havde 2 – 3 timer til at hyggesnakke og drikke kaffe.”

 

En ensom barsel

Allerede fra fødslen stod det klart, at Vibeke von Monrath Bruuns datter var en smule anderledes. Emma var konstant utilpas og havde ikke ro i kroppen til hverken at sove eller at amme.

– Emma sov aldrig mere end 20 – 45 min. ad gangen i barnevognen og barnevognen skulle helst være i konstant bevægelse. Og så vågnede hun mellem 5-10 gange hver evig eneste nat. Min mand og jeg var tyndslidte, og jeg følte mig meget ensom i vores søvnudfordringer, fortæller Vibeke von Monrath Bruun.

Barselstiden handlede først og fremmest om at få datteren til at sove. Dette førte en del fravalg med sig. Både mødre gruppe og familie- og cafébesøg blev hurtigt valgt fra for at sikre mest mulig ro.

– Jeg var hende, der kom i mødre gruppe med mascara under øjnene, fordi jeg ikke havde et øjeblik til mig selv. Jeg var hende, som altid stod i et afsides mørkt rum og vuggede min datter for at få hende til at sove. Dette imens de andre for længst havde lagt deres baby i barnevognen og vidste, at de havde 2 – 3 timer til at hyggesnakke og drikke kaffe. Jeg valgte mødre gruppen fra efter nogle måneder, da det endte med at blive en stress faktor for både Emma og jeg.

 

Mission søvn

Under barslen blev alle tænkelige søvnprodukter, -teknikker og -behandlinger afprøvet, men uden held.

Kropskontakt og en tung hånd på datteren virkede som det eneste mod uroen. Men at have en hånd på sin baby kan ingen klare en hel nat. Med afsæt i den problematik fik Vibeke von Monrath Bruun idéen med at integrere tyngde i en sovepose, så hendes datter kunne få den tryghed, hun søgte – hele natten. Idéen tog form.

Det viste sig at blive en lang proces med udvikling af prototyper, sikkerhedstest og -godkendelser, designbeskyttelse, opstart af virksomhed, etc.

TYNGDEPOSEN® blev lanceret i 2015, og i dag arbejder både Vibeke von Monrath Bruun og hendes mand på fuld tid med at sælge den tunge sovepose i 6 europæiske lande via deres egne webshops.

 

Anmeldelserne – 4,7 ud af 5 stjerner!

Tyngdeposen® anvendes primært af private familier, men bliver også brugt på hospitaler, af sundhedsplejersker og i daginstitutioner. Professionelle kalder tyngdeposen for ”en babyvenlig udgave af en kugledyne” og private familier roser den til skyerne.

 

Mia Staxen Madsen
“Jeg er så taknemlig for dette produkt. Alle Sundhedsplejersker burde kende til den. Min datter har ikke sovet igennem fra hun var 6 mdr., med ca. 15-20 opvågninger om natten. Lægen mente det var ørene, men ørelægen kunne ikke se noget. Så var hun til zoneterapeut, også uden effekt. Sundhedsplejersken mente det var hendes hurtige udvikling. Til sidst købte vi tyngdeposen – som vi skulle have gjort for længst! Hun brugte 14 dage på at vænne sig til den, og bum fra den ene dag til den anden sover hun igennem. Det tager også kun 5 min at putte hende nu. Vi har fået al vores overskud tilbage, og vi vil anbefale tyndeposen videre til alle.”

*Læs alle anmeldelser her!

 

Monique Nielsen
“Inden vi gik i gang med at bruge tyngdeposen, sov Bertram aldrig mere end 20-30 min af gangen. Jeg skulle vugge ham i søvn hver gang i mine arme, og han vågnede lige så snart, jeg lagde ham fra mig. Med tyngdeposen sover han igennem om natten, sover sine lure om dagen, og jeg kan ligge ham i barnevogn/seng uden at skulle vugge ham eller køre ham i barnevogn.”

*Læs alle anmeldelser her!

 

Line Lerche
“Vi har kun brugt posen i 1 uge, og jeg er allerede overbevist! Jeg var meget skeptisk og i tvivl om, om den ville hjælpe på vores søn på 5 mdr., som har været vant til at blive svøbt meget stramt om natten, da armene flagrede ekstremt meget. Han har altid haft meget svært ved at overgive sig til søvnen, og har aldrig sovet mere en 1 1/2 time i barnevognen om dagen (oftest kun 45-60 min). Aftenputning har aldrig været hyggelig og tog altid meget lang tid. Efter få dage med posen sov han en dag 4 timer i barnevognen om dagen og aftenputning er blevet langt nemmere uden gråd og armene flagrer aldrig længere. Han sover nu de fleste nætter fra 19.30-7.30 med 2 flasker undervejs, hvor han lægger sig til at sove igen med det samme. JEG ER FAN!”

*Læs alle anmeldelser her!