Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Børnemode fra Fashion week: Trends Forår/sommer 2019

ciff, maja, maibrit

Redaktionen tog til CIFF Kids – Copenhagen International Fashion Forum – i starten af august 2018.

Her var mange Bloggere, Indkøbere og Tendens-spottere mødt op, heriblandt os, for at spotte trends og tendenser til SS19 (Spring/Summer 2019).

Bæredygtighed i fokus

Der skulle ikke gå længe, før at vi tydeligvis kunne spotte, at bæredygtighed og genbrug af materialer var et klart fokus. Og heldigvis for det, for vi har jo som bekendt ingen Planet B.

Vi talte bl.a. med en kvinde, der udelukkende præsenterede en børne skokollektion bestående af sko, der var lavet af genbrugsmaterialer. Pr. 1 meter stof var der bl.a. brugt 5 plastikflasker. Kollektionen kan desværre kun købes i Brasilien og Californien, men hun håbede at komme ind på det danske marked.

ciff

 

Økologi og lækre materialer

Derudover var der rigtig mange, der havde OEKO-TEX® i fokus, og slog sig på at deres tøj var 100% OEKO-TEX® certificeret (hvor alle komponenter som fx lynlås, stof og tråd er testet fri for skadelige stoffer).

Nogle af de store brands, som fx Mini Rodini, er også kendt for at anvende genbrugsmaterialer i deres tøj. Vi måtte desværre ikke tage billeder af den kommende SS19 kollektion, da de nye print altid er en overraskelse – men vi kan love, at den lever op til Mini Rodini’s kendte univers!

Stoffer som merinould, modal, bambus, silke og 100% bomuld gik meget igen på de lækre items, som vi nysgerrigt undersøgte og mærkede på hos alle de forskellige brands – og en stor del var selvfølgelig økologisk, og noget, som vores guldklumpers hud kan ånde i. Polyester er bare ikke særlig behageligt at have på i varmen, heller ikke hvis du er baby eller tumling.

Grøn, gul, striber, leopard og blomsterprint

Hvis du vil klæde din Guldklump efter SS19’s modetrends, så bliver det ikke kedeligt.

Vi så de samme tendenser blandt de store og mindre brands; farverne grøn, brun, pink og gul i alle nuancer. Pastel, støvet og knald på.

Et print, der gik igen, var uden tvivl blomsterprintet. Sommerligt, friskt og mulighed for mange forskellige farver.

Husk også at have nogle shorts, leggings, body eller t-shirt med leopardprint. Farverne er underordnede, for vi så alle regnbuens farver. Og for lige at slå én ting fast – så var der lige så meget leopardprint til drengene, som der var til pigerne.

Plads til leg, eventyr og fart over feltet!

Foråret og sommeren 2019 indbyder til leg og eventyr – og der må gerne være rigtig meget knald på!

Vi så et skønt modeshow, hvor børnene gav den gas på catwalken, og ligeså gjorde deres tøj.

Der var virkelig leget med sammensætningen af mønstre, og her var prikker og striber gladeligt sat sammen.

Der var ikke noget, der hed ‘drengefarver og pigefarver’, og stilen var befriende mangfoldig og glad.

Så giv den gas til næste forår og sommer med tøjet til din guldklump, ryk grænserne for ‘normalen’ og leg lystigt derud af!