Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Underholdning til den lange biltur sydpå

underholdning til børn i bilen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sommerferien står for døren og en del vælger at tage en biltur sydpå. Frankrig og Italien – ja selv Tyskland – kan dog synes uendeligt langt væk, hvis junior stiller spørgsmålet ”Hvornår er vi der?”, allerede inden man er trillet over bygrænsen…

Vi har samlet et par tips til, hvordan du gør sommerens bilture lidt mere smertefri.

 

En taske med lidt sjov til biltur

Pak en taske med forskellige ting, der matcher juniors alderstrin, og som kan bruges i bilen. Det kan f.eks. være Pixi-bøger, små opgavehæfter, en bamse eller dukke osv.

 

Musik og lydbøger

Der findes mange forskellige lydbøger til børn på markedet, og de fleste børn vil synes, det er hyggeligt, at sidde med deres egen musik eller fortællinger og lytte med.

En mobil med en musiktjeneste vil sikkert også vække glæde på turen, da der også her kan findes børnesange og alle de andre yndlingssange.

I kan også lave en sing-a-long seance i bilen, det er virkelig hyggeligt at sidde og skråle med på sangene sammen hele familien, og giver gode minder til de sange, I vælger til jeres ‘Tour-soundtrack’.

 

Masser af mad, væske og snacks

Hvis munden er fuld, er det også en form for underholdning – og blodsukkeret er stabilt, så I undgår lavt blodsukker, og måske nemmere kommer til at blive irriteret. Både hos børn og voksne 😉

Sørg derfor for at have yndlingssnacksene med i en køletaske. Det kan være pølsehorn, pizzasnegle, grøntsagsstænger, boller med smør – you name it. Og husk nu – I kan altid støvsuge bilen for diverse krummer, når I kommer hjem eller forbi en tank, hvis I er krummeforskrækkede.

Husk også masser af vand – vandflasker – og måske lidt brikjuice og cacao brikker. Det er jo ferie.

 

DVD’er eller iPad/tablet

Hvis I har en transportabel dvd-afspiller til bilen, kan et par hyggelige tegnefilm få turen til at føles noget kortere. Og har I i stedet en iPad/tablet, kunne det måske være en idé at investere i en tablet holder til bilens nakkestøtter.

En iPad kan måske også vise sig at være god at have med på ferien, så der er lidt velkendt underholdning til de mindste, hvis I f.eks. skal ud at spise efter en lang dag.

Gode råd til dit barns første venskaber, legeaftaler og overnatning.

 

Forskellige lege

Selvom DVD’er og IPads er nem underholdning, vil de fleste børn synes, det er hyggeligt med forskellige lege undervejs, så hele familien kan få snakket og grint sammen, og det ene udelukker jo bestemt ikke det andet.

 

Forslag til lege kan f.eks. være

Hvor mange X ser vi i løbet af de næste 5 minutter?

Her vælger en af bilens passagerer en ting, f.eks. røde biler, og alle skal så komme med deres bud på, hvor mange røde biler, man passerer i løbet af de næste 5 minutter. Den der kommer tættest på, har vundet – og kan derfor vælge en ny ting, f.eks. campingvogne, og så kører det ellers derudaf…

Gæt et dyr

Her er der en, der ”er den” og vedkommende vælger (inde i sit hoved) et dyr, som de andre så skal forsøge at gætte ved på skift at stille spørgsmål, som f.eks. ”Lever det på savannen”, ”Har det pels”, ”Kan det flyve” osv. Der må kun svares ja eller nej til spørgsmålene. Vinderen er den, der gætter dyret, og han/hun er nu den næste, der skal finde på et dyr.

 

En god portion overskud og tålmodighed

Og til slut: husk at tage turen med ro, og planlæg hellere turen, så I har tiden til uforudsete stop og overnatninger, hvis alt bare går rigtig skidt. Så kan I starte på en frisk i morgen.

 

Del gerne dine egne tips

Del gerne dine tips og forslag til underholdning på bilturen med os andre, så den lange biltur kommer til at føles som en leg for både store og små.