Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

2 perfekte fødsler

Min 1. fødsel startede d. 23/10 2017 kl. 4 om morgenen.

Jeg var spændt og havde glædet mig helt vildt til, at baby kom til verden.

Det var to dage før termin, så ikke noget med at gå over tid, hvilket var en lettelse. Nå, men tilbage til kl. 4.

Lette smerter var begyndt at komme hen over lænden og jeg kunne ikke rigtig finde ro til at sove mere. Min kæreste og jeg havde sovet på sofaen i et par uger, fordi vi var i gang med at renovere 1. sal.. så øv øv! vi blev ikke færdige inden baby ville ud.

Klokken blev 8 om morgenen og vi havde ikke rigtig sovet, så jeg gik i bad og nød at varmen spulede ned på lænden, og derfor blev det også et ønske om at komme i badekar.

Kl. ca. 9 ringede vi til jordemoderen og hun tilbød mig, at få et tjek hjemme.

Vi takkede ja, og ved undersøgelsen en time senere, var jeg kun 3 cm. åben. Men hun ville lige trylle lidt, så jeg skulle bare ligge helt stille. Så løsnede hun hinderne, hvilket ikke var særlig behageligt..

vi aftalte så, at se tiden an, og snakkes ved, om et par timer.

1 1/2 time senere blev det mere og mere smertefuldt og veerne begyndte at være regelmæssige.. Vi havde 40 min. i bil til Hjørring Sygehus, så vi var nervøse for at vente for længe. Derfor meldte vi vores ankomst til jordemoderen, hvilket var helt okay.

40 min. i bil, med veer og en kæreste som holdt en fest, over at baby var på vej.. Det var smertefuldt og fuldstændig ulideligt, ikke at kunne bevæge sig fra sædet i bilen.

Men endelig kom vi frem – jeg blev undersøgt og jeg var nu 7 cm. åben.. Dejligt, så jordemoderen ville lige smutte ind og gøre den store fødestue klar, for der var et badekar til mig..

Et skrig lød fra min mund. Et minut efter jordemoderen var gået, sagde jeg velkommen til min første presse ve.. av for sa…n. Det var smertefuldt ! Og nej hvor skulle jeg dog skide ..! eller sådan føltes det ihvertfald.

Jordemoderen kom løbende og viste os ind på en lille fødestue, da hun kunne høre på mig, at det nu var aktiv fødsel.

Vandet var stadig ikke gået og jeg var selv lidt forvirret, men jeg kunne dog overkomme at holde min kæreste i hånden og sige:” Du må gerne gå ud, hvis du bliver alt for dårlig” men han blev heldigvis inde ved mig. Kl. 11:59, efter kun 20 minutter med presse veer, kom vores lille dreng til verden. 3230g og 53 cm lang.

Det var så fantastik. Førstegangsfødende og så på kun ca. 8 timer, fra første ve.

Min 2. fødsel

Kun 19 mdr. efter storebror. Vi starter lige 14 dage før terminsdag.

Jeg er sygemeldt med bækkenbundsmerter, og er stresset over ikke at have kontrol over hvornår lillebror kommer til verden. Jeg tror hver dag at han kommer, for jeg har så mange plukveer.

Alt gør ondt og er træls.. Jeg orker virkelig ikke at være gravid mere. Føder jeg om natten, er Lucas hjemme eller i dagpleje, hvem passer ham, er far på job eller er jeg ude at køre…?

Jeg havde så mange tanker om fødslen, at jeg slet ikke kunne slappe af. Men nu sker det.

En dag før termin. Lørdag morgen kl. ca. 6:30, hvor vi alle var gået sammen og tidligt i seng, kom veerne stille og roligt. Jeg lod far og storebror sove. Så kunne jeg få ro og komme i bad.

Veerne var ikke smertefulde som ved første fødsel, men de var regelmæssige, og de kom hurtigt efter hinanden. Sygehuset havde givet os accept til at komme. Når det var anden gang, ville det sikkert gå endnu hurtigere.

Kl. ca. 8 ringede vi til mormor, som skulle komme og passe storebror.

Kl. 9:30 kørte vi mod Hjørring Sygehus. Årh nej, ikke 40 min. i bil igen. Men denne gang var det stille og roligt, veerne kom og det gjorde ikke vildt ondt. Vi frygtede endda at vi kom alt for tidligt op til Sygehuset, og at det hele var ved at gå i stå.

Men vi kom frem til sygehuset, og med en masse byggearbejde var det hele irriterende og svært at finde rundt. Så vi kørte til skadestuen og heldigvis var der en Falckmand, der kunne hjælpe os op til fødegangen..

Da jeg kommer ud af bilen, får jeg ve storm og jeg har imellem 5-7 veer på den korte tid, det tager at komme op til fødegangen.

Jeg bliver undersøgt af en virkelig sød jordemoder og hun siger 6 cm. åben og det hele er så godt..

Jeg når at få en varmedunk på lænden igennem et par veer, og jeg siger til jordemoderen at jeg ikke kan mere – det gør så FANDENS ondt. Veerne bliver bare ved, jeg får ikke rigtig pause imellem dem og jeg er helt udkørt.

Jordemoderen tjekker igen og ser at jeg 10 cm. åben og klar til at presse.. men ingen presse veer. Det giver ingen mening..? Jeg kan ikke presse unden presse veer!

Så jeg må vente, og ja vandet er heller ikke gået. Jordemoderen fortælle at hun ikke vil tage vandet, for det vil beskytte babys hovede når jeg presser.

Kort tid efter kommer der heldigvis en presse ve og lillebrors hovede blev født efter 2. presse ve og resten kom ved 3. presse ve. 3850 g og 56 cm. lang babydreng.

Jordemoderen nåede ikke at få en sygeplejerske med ind og hjælpe – hvilket heller ikke var nødvendigt for hun gjorde et fantastisk stykke arbejde.

Denne gang klarede vi en fødsel på kun 5 timer, fra første ve. Ingen grund til stres og panik, hele 14 dage før.

Jeg er ovenud taknemmelig over, at få lov til at føde to velskabte børn, så hurtigt og ubesværet, i forhold til mange andre kvinder.

Skrevet af Camilla

Send os også DIN fødselsberetning, og vær med til at udforme Danmarks største, fælles forum for fødselsberetninger. Læs, hvordan du gør her.