Close
Log Ind Opret Bruger
7 autostole dumpede i Forbrugerrådet Tænks test
facebook pinterest twitter
Annonce

7 autostole dumpede i Forbrugerrådet Tænks test

Avatar
6 februar 2014, 12:10

test af autostole

Forbrugerrådet Tænks seneste test af autostole dumpede 7 stole fra kendte mærker.

Læs her hvilke autostole der dumpede, og hvorfor det kan betale sig for dig at læse en test fra Forbrugerrådet Tænk, inden du investerer i dyrt børneudstyr.

 

Sådan tester Forbrugerrådet Tænk

Når der skal testes autostole, bliver det gjort rigtig grundigt hos Forbrugerrådet Tænk. De benytter dukker i forskellige børnestørrelser til at måle effekten af en autostol, når en bil bliver påkørt.

Testen er designet, så den er strengere end de normale EU sikkerhedsteste, ved bl.a. også at teste påkørsel fra siden.

Under testen måles den belastning, der sker på barnets nakke og bryst i forbindelse med sammenstødet.

Sidst, men bestemt ikke mindst, bedømmes brugervenligheden at et team, som er sammensat af eksperter og 10 almindelige brugere.

 

Römerstolen dumpede sikkerhedstesten

Römers autostole plejer normalt at klare sig rigtig godt i Forbrugerrådet Tænks test, men den nye model Xtensafix til de 1-4-årige dumpede, når bilen blev påkørt forfra.

Det gjorde den fordi selen gled op på den lille dukkes hals, og den større dukke gled endda helt ud at autostolen under påkørslen.

De andre stole, der dumpede sikkerhedstesten, var den nye stol Kidzofix fra det svenske mærke Axkid og fra Nanias Babyride.

 

Kræftfremkaldende stoffer i 4 autostole

Der blev fundet et meget højt indhold af PAH’er i puderne og selerne på Römer Max-Fix, som er en bagudvendt stol til de 1-4 årige.

Tjærestofferne PAH’er er både kræftfremkaldende og hormonforstyrrende stoffer.

De andre autostole, der havde for høje mængder af PAH, var Cybex Aton 3, Cybex Aton 3 med isofix base 2-Fix og Axkid Kidzofix.

Axkid Kidzofix havde yderligere et lille plasticmærkat under barnets ben, hvor der blev fundet ftalater, der kan være hormonforstyrrende.

Læs også: At købe autostole for dummies – 3 gode tips fra Forbrugerrådet

 

Römer og Azkid har rettet fejlene

Producenterne har reageret hurtigt på Forbrugerrådet Tænks henvendelser og har nu rettet fejlene i deres autostole.

 

Sov godt om natten og spar masser af penge

Det kan føles som at smide penge ud af vinduet, hvis man har været så uheldig at købe en autostol, der dumper i Forbrugerrådet Tænks test – og man ved godt, at hvis man ikke får købt en ny, så bliver man nervøs, hver gang man kører rundt med en baby i bilen.

Med et medlemskab af forbrugerrådet Tænk får du test af fx tremmesenge, klapvogne, flyverdragter, børneforsikringer og meget andet. Det kan i det lange løb betyde, at du sparer rigtig mange penge.

Du får også masser af gode råd, som kan guide dig sikkert igennem de mange tilbud, samtidig med at du støtter en sund forbrugerkultur i Danmark.

 

Specialtilbud for Min-Maves brugere

Lige nu har Forbrugerrådet Tænk et særligt godt tilbud til Min-Maves brugere, hvor du får 3 måneders medlemskab som inkluderer 3 numre af medlemsbladet, adgang til alle test på taenk.dk, samt Tænk Børn – hundrede siders til sikre og sunde småbørn 0-3 år. Pris kun 99 kroner.

Dette er en advertorial, og der kan forekomme kommercielle links – Vil du annoncere hos Min-Mave? – se mulighederne her.