Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

8 Overraskende og videnskabelige ting, der får dit ægteskab til at holde

kvinde og mand går hånd i hånd gennem livet

De fleste drømmer om at danse gennem livet med den eneste ene, men alt for mange må erkende, at pardansen og ægteskab ikke altid er en dans på roser.

Læs her hvad videnskaben overraskende peger på, kan være betydelige faktorer for dit ægteskab.

 

#1 Hold et billigt bryllup

Det er fristende at fejre kærligheden med et brag af et bryllup, men forskning fra Emory University viser, at par der holder et billigt bryllup, bliver sammen i længere tid.

I undersøgelsen spurgte forskerne, hvad brylluppet kostede og hvor lang tid ægteskabet holdt.

Resultatet viste at par der havde betalt mere end 20.000 dollars for deres bryllup havde en 3,5 gange så høj skilsmisserate, som de par der havde betalt 5.000-10.000 dollars.

 

#2 Mød din partner på nettet

Ifølge et studie, der blev offentliggjort i Proceedings of the National Academy of Sciences, har par, der har mødt hinanden på internettet, en lavere skilsmisserate og en højere tilfredshed med ægteskabet.

Det er da en ret god grund til at prale med at have mødt hinanden på nettet!

 

#3 Brug mindre tid på sociale medier

Et studie fra Boston University har vist at brugen af facebook og andre sociale medier, kan føre til større utilfredshed med ægteskabet og øge skilsmisseraten.

Blandt de adspurgte superbrugere af facebook, havde 32% overvejet at forlade deres bedre halvdel, sammenlignet med kun 16% af de adspurgte, der brugte mindre tid på facebook.

 

#4 Se film sammen

Ifølge et studie offentliggjort i Journal og Consulting and Clinical Psychology, har par, der løbende ser film sammen, en større chance for at blive sammen for evigt.

Det skyldes at film er en god mulighed for at snakke om de konflikter og følelser, som karaktererne oplever, og får par til at perspektivere det i forhold til egne følelser og parforhold.

 

#5 Svar på din partners små kommentarer

Du sidder og læser avis, og din bedre halvdel afbryder dig, for at fortælle dig en sjov vittighed fra arbejdet. Hvad gør du?

Ifølge psykolog John Gottman, er det af afgørende betydning for ægteskabets varighed, at du giver din partner positiv respons i disse situationer, i stedet for bare at grynte eller ignorere det.

 

#6 Brug ”vi” i stedet for ”mig” i diskussioner

”Jeg elsker dig” er godt, men ”vi elsker os” er langt bedre.

Ifølge et studie fra University of California, Berkeley, har par der bruger vendingen ”vi” og ”os” i diskussioner, meget lettere ved at løse konflikter og komme godt ud af dem, end par der bruger ”jeg”, ”mig” og ”dig”.

 

#7 Forgud din partner

Hvis du syntes din partner er fantastisk, så hold fast i den tanke.

Ifølge et forsøg fra University of Buffalo, så gør det dig markant mere lykkelig i ægteskabet, hvis du primært ser din partners fantastiske sider.

Studiet bad 222 par om at bedømme deres partner og dem selv på en række egenskaber igennem tre år.

De par der bedømte deres partner højt, bedømte også deres ægteskab højere.

 

#8 Gør ting, som I begge holder af

Et studie offentliggjort i Journal of Marriage and Family har vist, at det kan være skadeligt for ægteskabet, hvis du insisterer på, at I skal lave bestemte ting sammen i fritiden.

Hvis I derimod begge laver ting I holder af, er chancerne for ægteskabelig lykke markant højere, også selvom I ikke gør tingene sammen.