Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

ANNONCE

En huskeliste til de kommende forældre

Alt du behøver inden fødslen

Der er mange ting, der skal være klar til at din baby kommer til verdenen, men det kan være enormt svært at finde rundt i de mange artikler online, om alle de forskellige ting man har brug for til sin kommende nyfødte.

Derfor har vi samlet alt på et sted, så du kan få overblik over, hvad du har brug for. Det er rart at være godt forberedt, og derfor har vi samlet en liste over de vigtigste ting du skal bruge inden fødslen.

Brug ventetiden fornuftigt

Når man er gravid, er der en hyggelig og spændende ventetid, der kan føles lidt som et vakuum. Der er dog rigeligt med muligheder for at bruge denne tid fornuftigt og på at forberede sig godt. Når man er godt forberedt, så kan det bidrage til at det føles meget mindre overvældende, når baby bestemmer sig for at komme.

Finansier de mange udgifter

Mange oplever, at det hurtigt kan blive dyrt at være gravid, simpelthen fordi man bliver fristet alle vegne til at købe alle de nuttede ting. Det er dog vigtigt at være selektiv og indse, at man rent faktisk ikke behøver det hele. Det er dog alligevel, nogle lidt dyrere udgifter, der skal finansieres på en eller anden måde.

Hvis du falder over et godt tilbud, kan det derfor være meget rart at have muligheden for at slå til. Det er altid en god ide at spare op, men det kan måske være svært at trylle så mange penge frem, lige nu og her. Der findes heldigvis gode alternativer.

Man kan finde flere lån hos Santander, i alle størrelser, der er som skræddersyet til dig, der har brug for akut finansiering til et godt tilbud. Man skal selvfølgelig bare sørge for at tjekke, at omkostningerne for lånet ikke neutraliserer besparelsen ved de gode tilbud.

Det første du skal købe – Babyseng

Den fase, der man venter og forbereder sig, bruges gerne til såkaldt ‘nesting’, eller redebygning. Fra et rent evolutionært standpunkt, giver denne fase god mening, fordi man forbereder både krop og hjerne på en stor omvæltning. En babyseng, eller en bedside crib, er et meget stærkt symbol på denne omvæltning, og det er som regel det første man køber.

I forbindelse med køb af seng, kan det også være smart at købe de andre helt lavpraktiske ting som blespand, kommode til tøj, babyalarm og puslebord. En fin kommode, barnevogn og puslebord, er noget man med fordel kan købe brugt – både for at spare mange penge, men ikke mindst for at skåne klimaet samtidigt.

Tekstiler til baby

Man kan købe mange ting til baby brugt, men lige når det kommer til tekstiler, så er det rart at købe nyt. Hvis man gerne vil have en lidt miljørigtig tilgang til det, så kan man købe en pakke med stofbleer, der er som regel 20 stk., så man har en billigere og mere klimavenlig løsning på bleer. Man skal også bruge et lagen til barnevogn, dyne, lagen til seng, madras til seng, sengetøj (her findes der mange, virkelig fine alternativer), puslepude, babynest, en fin pusletaske og en ammepude.

Der er selvfølgelig også en masse utroligt flot tøj man kan købe sit barn, men her skal man også bare huske på, at babyen vil vokse ekstremt hurtigt de første måneder. Derfor er det måske ikke lige her du skal investere, det bliver nemlig en meget kortvarig glæde.

Dette er altså ting, som du bør overveje at købe fra nyt af. Det er en god tjekliste for dig, der gerne vil sikre dig at du har købt alt det du har brug for. Så kan du også nemt få en oversigt over, hvad du eventuelt mangler.

Transport til baby

Der er også en del udgifter i forbindelse med transport. Man skal selvfølgelig købe en barnevogn. Her kan man med fordel spare lidt penge på at købe en brugt, og så heller købe en ny madras til barnevognen. Man skal også bruge et myggenet og regnslag til barnevogn, så man er godt forberedt både til solskin og til regn. Det er meget smart at købe en lift som kan være i barnevogn, det kan gøre det hele meget nemmere. Du skal også se på muligheder for at købe en god autostol, hvis I har bil, og en bæresele, så I også kan komme rundt uden vogn.

Mange små udgifter bliver til en stor

Det virker måske som forholdsvis små og overskuelige udgifter, hver og en, men til sammen, bliver det en meget stor udgift. Det er en god ide, ikke blot at lægge en god plan for hvad du skal købe, men også for hvordan det skal finansieres. Enten om du finder et godt privatlån online, så du kan købe de ting du skal med det samme, eller om du vælger at spare op. Det er altid også en mulighed at vælge sig nogle ting, som man kan ønske sig fra venner og familie.