Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Børn og hunde – en sund hund er vigtigt for dine børn

hund, baby, ambition

Godt og sundt hundefoder til din hund kan være altafgørende for din hunds helbred – og det kan faktisk også påvirke dit barn helbred.

Hunden er menneskets bedste ven

Hunden har altid været menneskets bedste ven, og er til stor glæde i en børnefamilie – både for børnene og forældrene. Et studie har vist, at der er en sammenhæng mellem din hunds helbred og dit barns. At prioritere din hunds helbred, fx ved at købe den bedste hundefoder af god kvalitet, kan derfor være godt givet ud for dine børn.

Den rigtige hundemad giver en glad og sund hund. Det hundefoder du køber til din hund, er en af de faktorer, der har størst indflydelse på din hunds helbred. Det foder, du giver din hund bør derfor være af god kvalitet, men kan sagtens være billigt, selvom kvaliteten er god. Det anbefales at du undersøger, hvilken hundefoder der er det bedste for lige præcis din hund. Der er både stor forskel på den enkelte hunds behov, og på kvaliteten af hundemad, der er på markedet.

Sundhedsmæssige fordele ved at have hund i hjemmet

Ifølge forskere ved University of Alberta i Canada, er der nemlig direkte sundhedsmæssige fordele ved at have en hund i husstanden, når du er gravid eller har spædbørn. Undersøgelsen tog udgangspunkt i 746 spædbørnsfamilier, hvor husstanden havde kæledyr med pels (heraf var 70% af disse kæledyr hund red.).

Undersøgelsen viste forskerne, at spædbørnene fra de hjem med pelskæledyr, herunder hunde, var sunde og raske, og født med de to nyttige mavebakterier Ruminococcus og Oscillospira, hvilket er blevet bevist at kunne mindske risikoen for madallergier og overvægt hos børn. Undersøgelsen afslørede derudover også at transaktionen af gruppe B Steptoccocus, fra mor til baby under vaginalfødsel, var betydeligt lavere ved nyfødte med pelskæledyr i husstanden, herunder hunde.

Denne positive indvirkning på barnet starter, ifølge undersøgelse, allerede mens moderen er gravid i andet og tredje trimester, og forsætter efter fødslen, når barnet og hunden kommer i tættere kontakt med hinanden. Teorien bag studiet tager udgangspunkt i, at bakterier tidligt i livet, fx fra en hunds pels og poter, kan give barnet en tidlig immunitet mod visse bakterier. Forskerne bag studiet ved University of Alberta ved dog endnu ikke, om denne positive indvirkning også skyldes bakterier på selve hunden, eller kun kommer ind gennem andre mennesker, der har rørt ved hunden.  

Mangler du en undskyldning for at anskaffe dig en hund? 

Så er dette studie i hvert fald et godt argument for at anskaffe sig en hund! De positive effekter er overbevisende, og taler nærmest for sig selv. Dit barns sundhed og helbred er alfa og omega. Om man vil tro på at det er forældrenes gode gene eller hundens tilstedeværelse der påvirker barnet i denne positive retning, må være op til den enkelte. Ønsker du under alle omstændigheder, at forkæle menneskets bedste ven lidt ekstra for dit sunde og raske barn, så er en måde at gøre dette på, gennem det gode, sunde hundefoder. Både din hund og dit barn vil takke dig!

Del