Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

ANNONCE

Egen mobiltelefon? Så gammel synes danskerne børn skal være

Når børn starter i skole begynder snakken om mobiltelefoner at dukke op. Pludselig er de mere selvstændige, skal til legeaftaler, gå til sport og deltage i hyggeaftener på fritten. Og så en dag kommer spørgsmålet: når nu Ida eller Oscar har fået deres mors aflagte smartphone, hvorfor må jeg så ikke få en?

Så bliver man som forælder tvunget til at tage stilling. Ikke kun om hvornår – men også under hvilke præmisser.

Men hvor gamle skal børn i det hele taget være ifølge danskerne, før de får lov?

 

Greentel undersøger danskernes holdning til børn og mobiltelefoner

Mobilselskabet Greentel, som bl.a. tilbyder mobilabonnementer til børn, foretog for nylig en rundspørge på Facebook, hvor de bad folk om at tilkendegive deres holdning til, hvor gammelt et barn som minimum bør være, før de må få en mobiltelefon med abonnement. På få dage havde hundredvis af danskere svaret.

Resultatet af undersøgelsen viste, at vi danskerne synes, at barnet i gennemsnit bør være 8,8 år gammelt.

Line Tarp, direktør hos Greentel, fortæller:

”Det startede som en almindelig facebook-konkurrence, men vi kunne mærke at det her var et emne, der virkelig optog folk. Svarene rakte langt ud over blot et tal. Og folk kom generelt med rigtig gode input og relevante synspunkter. Det bunder jo i, at vi som forældre selvfølgelig er meget opmærksomme på, at skabe de tryggeste rammer. Ikke kun for vores børn, men i dén grad også for os selv”.

Besøg Greentel her

 

Greentel børneabonnement anbefalet af forbrugerrådet TÆNK

Greentel, der bl.a. tilbyder billige børneabonnementer, hvor trygheden er i fokus, har vundet test hos forbrugerrådet TÆNK, der også anbefaler deres børneabonnement.

Har man abonnement hos Greentel, kan man nemlig altid ringe til mor eller far – også selv om éns taletid en måned er opbrugt. Samtidig får forældrene styringen og overblikket over barnets mobilabonnement, så kontrollen over forbruget forbliver hos forældrene, selv om mobiltelefonen tilhører barnet selv.

Prisen for Greentels mest populære børneabonnement er 48 kr. pr. måned for 1 times tale og 1 GB data, samt fri SMS og MMS. Det koster 0 kr. i oprettelse og der er ingen binding.

Se deres børneabonnement her

 

Det handler om tryghed og skærmtid

Greentels undersøgelse udviklede sig hurtigt til en spændende debat, hvor forældre tilkendegav deres stærke holdninger til emnet. Besvarelserne bar tydeligt præg af, at voksne generelt ønsker, at begrænse børns tidsforbrug på mobilen.

Greentel-direktør Line Tarp fortsætter:

”De fleste af os er jo vokset op uden mobil, og klarede os ganske glimrende. Derfor ønsker vi ikke at børnene spilder tiden. Men vores lille studie viste også, at det i dag ikke kun handler om alderen – men mere om behovet. Mobiltelefonen er blevet et trygt redskab for både barn og forælder, og for nogle er det smart at kunne fortælle hvor man er, om man kom godt frem til sin legeaftale, eller at man måske er forsinket på vej hjem. Det skaber tryghed, og det er noget af det positive, der er kommet med nutidens teknologi.”

At tiderne har ændret sig, er svært at fornægte. Men med nye muligheder følger der som regel også forpligtelser – og det gælder i dén grad også i forhold til børns brug af mobiltelefonen, som i dag lige så meget er en computer i miniformat.

”Som forældre bliver vi simpelthen bare nødt til at forklare vores børn om den verden, vi åbner døren til, når barnet har en mobiltelefon med adgang til internet og apps. Sproget kan være grimt på nogle medier, og beskeder sendt digitalt kan være lette at fejlfortolke. Så vi skal afsætte tiden til at lære vores små at navigere i den her verden.” siger Line Tarp.

Se deres børneabonnement her

 

4 generelle børneregler for mobiltelefonen

Når du syntes tiden er inde til, at dit barn skal have sin første mobiltelefon, så er det vigtigt at du bruger tid på at snakke med dit barn om, hvordan man benytter teknologien.

Det er vigtigt at du i snakken understreger vigtigheden af at barnet overholder reglerne, men også at du stoler på, at dit barn er moden nok til at tage ansvaret.

 

Her er 4 gode regler, du kan snakke med dit barn om.

1# Telefonen skal være slukket i skoletiden, fritidsordningen og til sport

2# Adgang til køb Appstore og Google Play skal kun kunne godkendes med forældres accept

3# Det er ikke tilladt at dele billeder eller sms’er man har modtaget fra andre

4# Sociale Medier er ikke tilladt før børnene fylder 13 år.

Del