Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Honningkager

Honningkager med glasur

Honningkager er hyggelige at lave, og så er de flotte at have liggende fremme på et fad.

 

Du laver dejen 1-2 dage i forvejen, og så er den klar til at I kan komme i gang med jeres hjemmebag.

 

Det skal du bruge

500 gram honning
250 gram smør
500 gram hvedemel
4 tsk kanel
2 tsk ingefær – stødt
2 gram nelliker – stødt
2 tsk fintrevent økologisk citronskal
3 tsk potaske
4 tsk vand

100 gram mørk chokolade til overtræk
Glasur i alle regnbuens farver
Krymmel og andet sjovt/flot pynt

 

Sådan gør du

Bland mel, citronskal og krydderier i en skål.
Honning og smør smeltes i en gryde og bringes i kog, og hældes i skålen. Rør nu dejen sammen.
Når dejen er lunken, opløses potasken i en lille smule kogende vand, og røres i dejen.
Brug nu en røremaskine til dejen, så den bliver glat og elastisk.
Sæt dejen på køl i 1-3 dage.

Efter 1-3 dage
Når dejen har stået på køl i 1-3 dage, er den nu klar til bagning.
Kast lidt mel ud på bordet, og rul nu dejen ud i 0,5 cm tykkelse.
Stik honningkagerne ud med de forme, I ønsker, de skal have.
Læg forsigtigt de udstikkede honningkager over på en bageplade med bagepapir.
Bag honningkagerne i en forvarmet ovn på 200ºC grader i 10-12 minutter.
HUSK at hold øje med kagerne, så de ikke bliver forbrændte i kanterne, men kun bliver brune.

Chokoladeovertræk
Smelt 2/3 dele af chokoladen ved svag varme i en tykbundet gryde. Når chokoladen er smeltet, fjernes gryden fra varmen, og den sidste 1/3 røres i og temperer chokoladen, så overtrækket bliver blankt og fin.

Dyp honningkagerne i chokoladeovertrækken, og pynt nu (inden chokoladen tørrer helt) kagerne med glasur og krymmel i alle regnbuens farver!