Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Sådan laver du grød og vælling

Når baby skal fra brystmælk til almindelig mad, er vælling og grød den første føde der skal gives til din baby. Det er nemt og hurtigt at lave, og selve mængden af ingredienser ændres ikke, selvom du ændrer ingredienserne.

Du skal bruge:

1 dl. Mel
2 dl. Vand
0,5 dl. Mælk eller erstatning
1 tsk. Smør eller Olie

 

Der findes mange spændende meltyper til grød

Når barnet er over 6 måneder kan du afprøve flere meltyper som fx:

  • Speltmel
  • Grahamsmel
  • Rugmel
  • Knuste Kerner

Husk på at når du bruger knuste kerne, skal de ligge i blød natten over, så de er bløde nok til at baby kan fordøje dem.

Prøv at blande

Du behøver ikke at nøjes med at bruge en meltype pr. portion grød, det giver en rigtig god smag hvis du blander fx. havregryn med speltmel 50/50 til grøden.

 

Har du tips og ideer?

Del dem gerne med os, så andre kan lave lækker grød og vælling til deres børn.

 

Få flere gode tips og råd omkring din baby ved at tilmelde dig vores gratis service: Babymails

Del