Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

MM Awards – Mød Nille kærlig mor der får enderne til at mødes

Nille Vandt Min-Mave Awards

Min-Mave Awards afholdes i samarbejde med STOKKE i efteråret 2015. Nille valgte en hvid Tripp Trapp® Stol med tilhørende Newborn Set (læs hvorfor længere nede).

I August bad vi jer brugere om at nominere en super sej familie, som fik enderne til at mødes på trods af trange kår.

Det væltede ind med nomineringer og her på redaktionen var vi dybt rørt over alle jeres fine nomineringer.

Efter at have læst dem alle sammen igennem blev vi enige om at udvælge Nille, som var blevet nomineret af hendes veninde.

 

Fakta

Navn: Nille

Alder: 29 år

Blev mor som 27 årig

Er lige blevet færdiguddannet med en HGV

 

Nominationen

Nille vandt Min-Mave Awards på grund af denne nominering:

”Jeg nominerer Nille Hansen, alene mor til Magnus 23 mdr og som i juli blev student. I øjeblikket kæmper hun med at finde en læreplads. Det er svært på grund af den høje arbejdsløshed, og hun er derfor havnet på kontanthjælp.

Der er ikke meget at rutte rundt med i hverdagen. Det var ikke lige var det hun drømte om, da hun startede på HGV. Hendes store drøm er jo at få en god uddannelse og en god løn, så hun og Magnus kan leve et sundt og fornuftigt liv.

Jeg syntes at Nille. som er en super dejlig, varmhjertet og meget kærlig mor for Magnus, har fortjent lidt medgang i livet, så hun og Magnus kan få et godt og kærligt liv sammen.”

 

Kærlig bad guy

Jeg inviterede derfor Nille på en kop kaffe og en snak om hverdagen som alenemor på kontanthjælp.

Nille er en stærk kvinde med et frisk glimt i øjnene. Man kan mærke, at hun er en person, der formår at se muligheder i en verden fyldt med begrænsninger og få enderne til at mødes.

Nille fortalte mig ærligt om at opleve den største kærlighed og at være alene om at være bad guy, når det kræves.

 

Hvordan oplevede du at blive mor?

”Min fødsel var så kort, at mange siger til mig: ”Det var jo ikke en rigtig fødsel.” Og det syntes jeg faktisk er rigtig irriterende. For jeg havde jo veer og smerter, ligesom alle andre.”

”Men den kærlighed man får, når man bliver mor. Det syntes jeg mange bliver snydt lidt for, hvis man ikke får børn. Jeg blev meget overrasket over, hvor stor kærligheden var. Det var helt fantastisk”.

 

Hvordan takler du opdragelsen at dit barn helt alene?

”Det jeg syntes er svært ved at være alenemor er, at det kun er mig, der kan være bad guy og good guy. Jeg tror mange andre forældre snakker om det og er sammen om at tage beslutningerne. De kan stå sammen overfor barnet, og bakke hinanden op, når man tager en svær beslutning. Det savner jeg meget.”

”Til gengæld bruger jeg vuggestuen rigtig meget. Og de har været fantastiske til at bakke mig op i større beslutninger. Så vi samarbejder rigtig godt og jeg sparre meget med dem.”

 

Har du brugt mødre grupper?

”Jeg brugte meget Min-Mave som en slags rådgivning under graviditeten og under barslen. Jeg deltog ikke selv i snakken, men jeg læste med i debatterne.”

”Min mødre gruppe var fantastisk. Den elskede jeg. Vi fortalte hinanden tingene som de var, og hjalp hinanden. Det, syntes jeg, var en stor hjælp.”

 

Du er lige blevet færdig med din uddannelse. Hvordan var det at afslutte den, samtidig med at du var alene mor, og ikke havde nogen til at tage din søn, når du skulle læse?

”Da jeg skulle op til min eksamen, måtte jeg lade min mor passe ham i næsten en uge op til eksamen, så jeg kunne koncentrere mig. Det var rigtig hårdt at undvære ham så lang tid, men nogen gange så bliver man som mor nødt til at gøre det der skal til, for at komme derhen hvor man kan forsørge sit barn. Jeg syntes, det er vigtigt at få en god uddannelse.

“Da jeg kom ud fra min eksamen med et stort 10-tal stod min mor og Magnus og ventede udenfor. Det var helt fantastisk rørende.”

 

Hvordan er det at være på kontanthjælp og enlig forsørger?

”Jeg har ikke kunnet finde en elevplads, og er derfor røget på kontanthjælp. Det er rigtig hårdt økonomisk.

“Nu har Magnus for eksempel lige haft 2-års fødselsdag, og da jeg havde købt ind til den, havde jeg ikke flere penge til at købe en gave til ham. Men heldigvis fik han jo masser af gaver af alle mulige andre, og så har jeg måtte sige til mig selv, at min gave til ham var fødselsdagen.”

 

Du har valgt Tripp Trapp med New Born set, hvordan kan det være?

”Jeg har altid ønsket mig at få to børn, og det håber jeg stadig kommer til at ske, selvom jeg lige skal finde en mand først. Derfor har jeg valgtTripp Trapp® Stol med tilhørende Newborn Set. Og hvis jeg ikke får børn, så ved jeg jo at det er så god kvalitet at det sagtens kan holde til den dag Magnus måske skal have børn.”