Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

ANNONCE

Husk at tøm dit barns sko for sand!


skoringen, sand, sandkasse

Børn kan slæbe halve sandkasser med hjem i skoene. Fænomenet fortæller mest af alt, at dit barn højst sandsynligt har haft en sjov og aktiv dag. Alligevel er det vigtigt at få tømt skoene hver dag.

Husk at tjekke for sand under sålen

De fleste forældre kender til det og vender jævnligt bunden i vejret på deres børns sko, for at tømme dem, og det er vigtigt, pointerer fysioterapeut Sanne Kofod, men ikke altid nok.

– Mange sko bliver i dag lavet med udtagelig indlægssål, og det er godt, når man for eksempel skal tjekke op på, om skoene stadig er store nok. Men der kan også gemme sig en masse sand under indlægssålen. Derfor skal man faktisk helst også tage den ud, når man tømmer skoene for sand.

 

Derfor skal skoene tømmes

‘Sand kan være dejligt at gå på, men når det er i en sko, kan det give problemer’, forklarer Sanne Kofod.

– Når der ligger sand i en sko, uanset om det er over eller under sålen, kan der ske to ting.
For det første kan det give en uergonomisk trædeflade. Det er generende for foden og kan gøre ondt. For det andet kan sandet samle sig i snuden af skoen med det resultat at skoene klemmer og dermed heller ikke er sunde for fødderne at være i.

Sand i små mængder er ikke farligt

Som forælder er der meget, man skal have styr på, og hvad nu hvis man ikke lige får tømt skoene for sand hver dag?

– De fleste børn har rendt rundt med sand i skoene, og det er ikke hensigtsmæssigt. Men hvis det ikke drejer sig om store mængder og man husker at tømme dem, når de kommer hjem fra børnehave eller vuggestue, så skal man ikke være bange for, at barnets fødder tager skade, beroliger Sanne Kofod.

Se hvor meget sand, der gemte sig i 15 børnehavebørns sko

Kort sagt

Sand i skoene kan genere dit barns fødder. Husk derfor at tømme dit barns sko for sand – også under sålen.

Del