Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Gem dig selv til den helt rigtige eller måske ægteskabet…

Kvinde og mand set oppefra, venter på ægteskabet

Ofte snakker jeg med kvinder, som giver udtryk for at de måske nok var lige lovligt tidligt i gang på lagnerne. Flere giver udtryk for, at de fortryder at de var så unge, da det skete.

De ville gerne have ventet, de var for utålmodige, lod sig rive med af gruppepresset, valgte en tilfældig fyr, for ”bare” at få det overstået, og de fortryder i dag, når de ser tilbage.

Men jeg har aldrig mødt en kvinde, som har fortrudt at hun har ventet, der skal nok være nogle, der har det sådan, jeg har bare aldrig mødt dem. Endnu.

 

Der er jo både fordele og ulemper

Fordelene er jo, at man til sidst vælger en partner, er sammen med ham i lang tid, har et godt forhold og derefter går i gang med sex´en sådan lidt a la den stereotype amerikanske model. Dvs. man er sikker på forholdet først, venskabet, samarbejdet, tilliden, trygheden, den gensidige respekt mm.

Og hvis man så dyrker kys og kærtegn, onani og fælles onani, jamen så tror jeg da, at der er utrolig mange fordele ved at vente et stykke tid med samleje.

Men hvad nu hvis man venter til man er gift, altså venter til ægteskabet? Altså der hvor man er godt oppe i tyverne…

Og tænk, hvis ALT, der har med seksualitet er ”forbidden fruit”, hvad så? Og hvad med lysten? Den er jo lukket af! I de år, hvor man i høj grad definerer sin seksualitet, udforsker, øver, leger, undersøger osv.

For hvis det er No Go med sex af nogen slags, så er man jo lidt på den, på flere måder.

Læs også: Er du også utro?

 

Kroppen kan lukke ned..

Kroppen kan nemlig trænes til at lukke ned for lysten, hvis behovet ikke i nogen omfang bliver imødekommet.

Hvis lysten hver gang slukkes eller lukkes, så træner man kroppen i nedlukning – og er det sundt? Og hvad med erfaringerne?

Dem som netop gør, at vi bliver bevidst om, hvad vi elsker og hader i sengen, hvor vores grænser går, hvor vi vil rykke og udforske dem, og hvor de slet ikke skal passeres?

Lysten er jo en biologisk overlevelses/forplantnings mekanisme, som i menneskehedens tilfælde er forbundet med nydelse og sanselighed, noget rart

 

Er svær at lukke op igen..

Hvis man ikke imødekommer den overhovedet, ikke engang ved onani eller det fantastiske gamle ord ”petting”, ja så risikerer man jo at lysten slukkes helt.

Og så kan den være meget svær at få gang i igen, se bare kvinder der f.eks. har født og som ikke har lyst til sex i utrolig lang tid, når de først sidder ved sexologen og lysten er TOTAL væk, så kræver det altså et stykke arbejde at få den frem igen.

Hvis man tilmed krydrer den lidt med skyld og skam følelse samt negative tanker, hvis man vælger sin seksualitet fra af religiøse årsager, så tror jeg, at det kan være svært at få et ukompliceret, dejligt og nydelsesfuldt sexliv, når man endelig går i gang, fordi hovedet er fyldt med negative vane-tanker om sex og vane-nedlukningsmekanismer.

 

Og hvordan for fyrene?

For kvinder, ærligt, hånden på hjertet, vi kender godt det der med at lukke af engang imellem og gå i nogle uger eller mdr. uden fokus på sexen, men de unge mænd og deres lystfrekvensbehov, hvordan pokker klarer de det? De må jo være ved at sprænges? Være tykke bag ørerne? Rive den af i smug?

Jeg er sikker på, at billedet er meget nuanceret end jeg gør det til, men uanset, så kan jeg stadig se, at hvis man ikke passer utrolig godt på, så kan man gå hen og få ondt i sexlivet, hvis man ikke er meget bevidst om, hvorfor og hvordan man vælger fra.

 

Kærlige tanker
Maj Wismann – sexolog og parterapeut