Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Den magiske tiltrækning!

nyforelsket

I starten var den der bare. WAUW…. Han var lækker, havde glimt i øjet, gjorde alt det rigtige og minsanten om han ikke også sagde alt det vil lige gerne ville høre. Vi syntes at han havde en lækker og tiltrækkende krop, og uden at være i nærheden af ham kunne vi blive tændt bare af at tænke på ham.

Når vi skulle ses, gjorde vi os lækre for ham og han nød det og komplimenterede os for vores lange forberedelses tid på badeværelset. Vi følte os begæret og forført.

Men så en dag begyndte det langsomt at ebbe ud og gå ned af bakke.

Nu kunne vi se alle fejlene.

 

Pludselig var det alt det negative som fulgte

Hans krop var stadig den samme, men vi synes faktisk at den alligevel ikke var helt så tiltrækkende som tidligere. Men hvad er det egentligt der sker? Hvorfor begynder tændingen at gå ned af bakke, og hvorfor går den så pludselig op igen? Og hvad tænder du mest på, fysik altså hans krop eller på det psykiske, altså hans adfærd og handlemåder?

Mange kvinder oplever, at deres mænd bliver fysisk grimme i deres øjne, når de er sure på ham, føler sig svigtet af ham eller er skuffede over noget han har gjort.

Og omvendt. Hvis vi ikke har det godt med os selv, er det jo heller ikke de mest selvsikre og selvtillids seksuelle toner vi sender ud i universet vel?

Og hvis vi er sure på ham uden at få talt om det og få løsnet op igen, kan han mærke det og så bliver han måske usikker og aner ikke hvor han har dig, og tænder du på en usikker kæreste?

Så kan den onde cirkel ellers gå i gang, hvor vi kører hinanden nedad og nedad i stedet for at få spiralen til at gå opad.

Men hvis vi kan finde ud af, hvad det er vi tænder på helt specifikt ved vores partner, jamen så er det jo også nemmere at få mere lyst og kærlighed ind i forholdet igen, men det kræver ærlighed og i høj grad mod.

Læs også: Gem dig selv til den helt rigtige eller måske ægteskabet…

 

Det går jo begge veje

Og tør vi kvinder det? Tør vi at få at vide af vores mænd, hvad det er vi gør og siger, som han bare ikke kan snuppe? Tør vi modtage kritik fra ham? Og tør vi give kritik?

At leve i et forhold handler jo i høj grad om at dyrke alt det der er godt og have fokus på, at respektere ens partner og en selv, og at behandle ham som han gerne vil behandles og ikke som vi gerne selv vil behandles.

Så hvordan vil din mand gerne behandles? Og hvad giver ham lyst til, at være fysisk tæt på dig? Hvad tænder ham i din adfærd? Og hvad tænder ham ved dit udseende?

Hvornår får han allermest lyst til at øse ud af sin kærlighed til dig?

Hvis vi tør at være ærlige og åbne i vores kommunikation med det for øje at få et bedre forhold kan vi faktisk næsten udrette mirakler, men det kræver at du kvinde, tør at stille din mand disse spørgsmål og tør at åbne op for debatten og åbent og ærligt hører hvad din mand har på hjertet og måske selv besvare nogle af spørgsmålene.

Held og lykke
Maj Wismann – Sexolog og Parterapeut