Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Tips til børnefamilien – få ekstra ressourcer i hverdagen

Spar_paa_budgettet (1)

Det som regel under lykkelige omstændigheder, man finder ud af at der gemmer sig et lille nyt familiemedlem i maven og at man skal være Mor (igen) til et lille lækkert vidunder.

De fleste kommende mødre begynder her på planlægningen, indretningen og indkøb til babys ankomst. De fleste ser projekt baby, som en stor udgift i starten af den lilles tid – men det er ikke kun engangsudgifter til barnevogn, autostol og møbler til juniors værelse, som kræver knaster.

Det koster også en del ressourcer på månedsbudgettet, at have børn – ikke blot til bleer, modermælkserstatning og nyt babytøj. Der kommer til at være månedlige udgifter til daginstitution, oplevelser og når barnet vokser ud af hele sin garderobe, som mange af dem har det med at gøre over-natten-agtigt. Derfor er det godt at kunne spare på andre fronter, hvilket du får et par tips til her.

Imens du stadig er på barsel med din baby er udgifterne relativt svingende, men når institutionstiden kalder, så bliver det meget let 3.000 – 4.000 kroner om måneden udelukkende på pasning. En fast udgift, som kommer bag på mange nybagte forældre.

Derfor kan det være fornuftigt, at tænke på de poster i budgettet, hvor det kan være muligt at spare nogle penge, så der måske stadig kan være råd til ferie, oplevelser og forhåbentlig lidt ekstra lækkert tøj til Mor.

Opvarm hjemmet med træpiller

Det kan lyde meget teknisk, og ikke mindst som noget man ikke tør kaster sig ud i – netop fordi det lyder fjernt. Men alt afhængig af hvor stor en bolig du bor i, så kan det koste rigtig mange penge, at varme boligen op i vinterhalvåret. Det er her at træpiller som opvarmningsmulighed kommer ind i billedet.

Det kan godt betale sig at investere i et pillefyr, da træpiller er billige i drift – faktisk kan du spare helt op til 50 procent på varmeregningen, ved at opvarme hjemmet med træpiller i modsætning til elvarme, oliefyr og naturgas. Træpiller fås i flere forskellige typer og til mange forskellige priser – så hvis du undersøger markedet, kan du sagtens finde billige træpiller online til at varme hjemme op med.

Få foretaget et forsikringstjek

Forsikringer er ligeså vel som opvarmning af hjemmet en stor post i budgettet. Når i derfor alligevel skal tegne en børneforsikring til junior, kan det helt bestemt anbefales, at få tjekket resten af forsikringerne igennem, hos forskellige forsikringsselskaber – blot for at se om der er mulighed for at spare nogle penge på den post.

Det er vigtigt at have styr på forsikringerne, derfor bør du ligeledes være sikker på at familien er dækket med følgende forsikringer: Børneforsikring, Livsforsikring og Indboforsikring.

Udskift alle lamper til LED

Man tænker ikke over det, men belysningen i boligen koster også en del på budgettet, ikke mindst med børn, som simpelthen bare er verdensmestre i, at lade lyset stå tændt på værelse, til trods for at de ikke opholder sig i rummet.

Der kan derfor være mange penge at spare ved at udskifte alle lamperne til LED. LED er en anelse dyrere at anskaffe sig, men til gengæld holder de længere end almindelige pærer og de billige i brug. LED og spare pære bruger 4-5 gange mindre strøm, end halogener.

Del