Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Ægløsning – Hvornår er det nu lige det er?

Positiv test

Hvis I er i gang med Projekt Baby, kan det være en stor fordel at kende tidspunktet for ægløsningen, da din frugtbare periode ligger i dagene omkring din ægløsning.

 

Hvornår har man ægløsning?

Ægløsning ligger typisk cirka midt i cyklussen, d.v.s., hvis din cyklus er 28 dage, ligger ægløsningen cirka på 14. dagen.

Man går normalt ud fra, at en kvindes frugtbare periode er ca. 5-7 dage lang, og den starter før selve ægløsningen og strækker sig frem til ca. en dag efter ægløsningen.

 

Beregn ægløsning med computeren

Hvis du gerne vil finde den mere præcise dato for din ægløsning, kan du prøve Min-Maves ægløsningsberegner.

Den fungerer ved, at du taster ind i et skema, hvornår dine sidste menstruationer startede. Herefter vil du få en udregning af din frugtbare periode og tidspunktet for din ægløsning.

Prøv Min-Maves ægløsningsberegner her

 

Beregn ægløsning med app

Hvis du har en smartphone, er der flere apps, der kan hjælpe dig til at holde styr på menstruationsdatoer, ægløsningstidspunkter, frugtbare perioder osv.

En af dem er P Tracker. I P Tracker app’en kan du indtaste, hvornår din menstruation starter og slutter, og app’en holder så selv styr på dine data i en kalender. Her kan du bl.a. få besked om, hvornår din næste menstruation skal starte, hvornår du har ægløsning, hvornår du er mest frugtbar osv. Du kan tilmed plotte ind i kalenderen, hvornår du og din partner har haft sex.

P Tracker findes til både android og IPhone.

Sådan bruger du ægløsningstest

 

Beregn ægløsning med ægløsningstests

Ægløsningsberegnere på computere og smartphones tager udgangspunkt i nogle gennemsnitlige data, men det kunne jo tænkes, at du lå en lille smule udenfor gennemsnittet. Hvis du vil være helt sikker på at finde datoen for din ægløsning, kan du i stedet bruge ægløsningstests.

Ægløsningstests fungerer ved at måle hormonet LH i din urin – et hormon, hvis mængde stiger ca. 24 timer før ægløsning. En ægløsningstest tager således udgangspunkt i din krop, når den hjælper dig til at finde tidspunktet for ægløsning.

Ægløsningstests er ikke specielt dyre – og hvis du køber dem i Min-Maves webshop, kan du endda få dem sendt fragtfrit.

Du kan købe billige kvalitetsteste her – både ægløsningsteste og graviditetsteste.