Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Fertilitetsturisme – lavere pris på fertilitetsbehandling

Pris på fertilitetsbehandling

Ifølge danske fertilitetsturister, så er prisen på fertilitetsbehandling lavere i udlandet end i Danmark.

Det er dog ikke den eneste grund til at rejse til udlandet, for at få foretaget en fertilitetsbehandling. En europæisk undersøgelse fra 2009 viser nemlig at en af hovedgrundene til at rejse til udlandet, er at omgå reglerne for hvor gammel man må være.

I Danmark er det kun kvinder under 40, der kan blive behandlet i offentligt regi, mens aldersgrænsen på privatklinikker er 46 år.

En anden grund til at rejse til udlandet er, at rugemødre er ulovlige i Danmark i modsætning til i mange andre lande.

 

3-6 forsøg gratis i Danmark

I Danmark kan man få 3-6 gratis forsøg på fertilitetsbehandling. Derfor er det de færreste danskere, der nogensinde får brug for at rejse til udlandet. Medmindre problemet er alder eller ønsket om en rugemor.

Etisk råd opfordrer til, at man tænker over de etiske aspekter, inden man beslutter sig for at benytte sig af fertilitetsturisme.

Læs også: Hvad koster kunstig befrugtning?

 

Prisen for inseminering

Prisen for inseminering er ikke så høj, og de fleste vælger derfor at få foretaget denne fertilitetsbehandling i deres hjemland.

Sperm fra en sæddonor koster ca. 1.500 kr., og selve behandlingen koster 2.000 kr.

De priser er faktisk så relativt lave, at en del svenskere vælger at rejse til Danmark.

 

Prisen for reagensglasbefrugtning

Den gennemsnitlige pris for en enkelt behandling med IVF varierer ifølge nordfertility.com på et sted mellem 2.000 og 8.000 EURO.

Det er en stor forskel i pris, især hvis man får brug for mere end en enkelt behandling.

 

Sammenlign pris på fertilitetsbehandling

Den kan være svært at sammenligne priser for fertilitetsbehandling i Danmark med udlandet, men på hjemmesiden fertility.treatmentabroad.com, kan man få gode råd til at udregne priserne:

3. gode råd:

1. Spørg om den fulde pris. Det er forskelligt hvad der er inkluderet i prisen. Spørg derfor om den fulde pris, der er inklusiv, konsultationer, test, scanninger og medicin.

Læs også: Kan akupunktur øge din fertilitet?

2. Sammenlign værdi og priser med andre klinikker. Det betyder at du skal sammenligne uddannelsesniveau på lægerne, succesrate på behandlinger og måske også på renlighed, serviceniveau og ventetid. Husk at dem der har de bedste priser og serviceniveau, oftest også er de mest populærer.

3. Regn ud hvor meget rejsen, ophold osv. koster. De laveste priser på fertilitetsbehandling er ofte i Indien, men flybilletterne er dyre, derfor kan det måske betale sig at tage til Østeuropa i stedet. Ligeledes er klinikkerne i storbyen ofte de bedste, men de er også lidt dyrere.

 

Video: Hvad skal du overveje inden du rejser?