Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Hvad koster kunstig befrugtning?

Hvad koster kunstig befrugtning

I Danmark koster kunstig befrugtning ikke noget for de første 3-6 forsøg, afhængigt af behandlingsformen.

Barnløse par skal dog selv betale for medicinen i forbindelse med kunstig befrugtning.

Prisen for medicin til kunstig befrugtning kan ved nogle behandlingsformer komme helt op på 15.000 kr., hvoraf man kan få støtte til en stor del af udgifterne.

Ufrivillig barnløshed anerkendes som en kronisk sygdom, og derfor kan man få et tilskud til medicinen, så den årlige pris for medicin til kunstig befrugtning maksimum bliver 3.600 kr.

Hvis man er medlem af Sygeforsikringen Danmark inden undersøgelsen og behandlingen for barnløshed, så kan man yderligere få dækket op til 100 % af omkostningerne til medicin.

Læs også: Hvad er kunstig befrugtning?

 

Hvor mange gratis forsøg har man?

Inseminering: 3-6 gratis forsøg

IVF: 3 gratis forsøg. I nogle tilfælde afbrydes behandlingen dog, hvis hormonbehandlingen har ringe effekt, så kvinden ikke frigiver de æg, der skal til, før de kan høstes og befrugtes.

Ekstra forsøg: der gives kun ekstra forsøg ved oplægning af nedfrosne befrugtede æg.

 

Hvad koster kunstig befrugtning på privat klinik?

Hvis du ønsker at forsætte fertilitetsbehandlingen, efter dine forsøg hos den offentlige klinik er sluppet op, kan du betale dig fra det på en privat klinik.

En insemination koster her omkring 4.500 kr., mens en IVF behandling koster 22-25.000 kr. afhængigt af om det er din egen mands sæd eller donorsæd, du benytter.

Priserne kan varierer hos de forskellige klinikker og nogle tilbyder forskellige pakker, hvor man kan få f.eks. tre behandlinger lidt billigere, end de koster enkeltvis.

 

Video: 3D animation af en IVF behandling