Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Hvert 10ende barn laves med fertilitetsbehandling

For mange danskerne har brug for fertilitetsbehandling

Hvert 10. danske barn der bliver født, er lavet ved hjælp af en form for fertilitetsbehandling.  Det er bekymrende mener klinikchef fra fertilitetsklinikken på Rigshospitalet, Søren Ziebe.

Er infertilitet en folkesygdom?

Søren Ziebe udtaler til EkstraBladet, at det ikke er overdrevent at kalde ‘mangel på evnen til at få børn’ for en folkesygdom, og han understreger, at det er noget, der skal tages alvorligt.

I Danmark er hvert 10. barn, der bliver født, blevet til efter en eller anden form for hjælp, f.eks. i form af fertilitetsbehandling, sæddonation eller ægdonation.

Hvorfor bliver det sværere og sværere at få børn?

Ifølge Søren Ziebe mangler der forskning på området, men han forklarer til EkstraBladet, at der er flere bud på, hvorfor det til stadighed bliver sværere for danskerne at få børn.

En af årsagerne kan være usund levevis – danskerne er jo kendt for at drikke meget alkohol sammenlignet med mange andre nationaliteter, ligesom rygning formentlig har en negativ indvirkning på såvel mænds som kvinders fertilitet.

Få børn tidligere for at undgå fertilitetsbehandling

Den primære årsag til at der fødes færre babyer i Danmark er i midlertidig, at vi venter for længe med at få dem. Som vi også har været inde på i en tidligere artikel skyldes det bl.a., at kvinderne gerne vil have gang i karrieren, før de kaster sig over projekt baby.

Søren Ziebe mener dog, at mændene også bærer en del af skylden. De skal ganske enkelt melde sig på banen og hjælpe til med at få sat projekt baby i gang, frem for at være medvirkende til at trække tiden, så det måske ender med at være for sent…

Søren Ziebe fortæller afslutningsvist til EkstraBladet, at et fornuftigt tidspunkt at få børn på, er et sted midt i mellem først i 20’erne og midt/sidst i 30’erne.

Kilde: Eb.dk