Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Derfor har nogen brug for fertilitetsbehandling

Dette er en advertorial, og der kan forekomme kommercielle links.  

Derfor har nogen brug for fertilitetsbehandling

Fertilitetsbehandling bliver mere og mere normalt. De fleste som ønsker sig barn lykkes heldigvis stadig med at blive gravid uden hjælp, men stadig flere par oplever at graviditeten udebliver.

Også flere enlige og lesbiske ønsker at få hjælp til at blive gravide med donorsæd.

Det er i alle tilfælde en følelsesmæssig belastende situation, og det er vigtigt, at man føler sig godt behandlet igennem forløbet.

Der er mange årsager til, at man har brug for hjælp. Det kan være årsager hos kvinden eller manden eller behov for donorsæd.

Din mand skal huske at spise sundt når I planlægger at blive gravide.

Hos kvinden kan der være tale om:

  •  Lukkede æggeledere efter infektioner eller graviditeter uden for livmoderen.
  •  Uregelmæssige blødninger eller ægløsnings problemer pga. PCOS, vægtproblemer, stofskifte lidelser eller tidlig overgangsalder.
  •  Polypper, muskelknuder eller arvæv i livmoderen
  •  Endometriose
  •  Lav ægreserve
  •  Livstils faktorer som rygning, alkohol, kaffe, medicin, vægtproblemer og overdreven træning

 

Hos manden kan der være tale om:

  •  Dårlig sædkvalitet kan skyldes mange forskellige ting
  •  Lukkede sædledere pga infektioner eller sterilisation
  •  Livsstil faktorer som ovenfor

 

Har du brug for fertilitetsbehandling?

Før man starter fertilitetsbehandling er det vigtigt at forsøge at finde årsagen til barnløsheden så behandlingen kan tilrettelægges efter årsagen. Dette er dog ikke altid muligt. Ofte vil årsagen først vise sig i forbindelse med behandlingen.

For både mænd og kvinder vil en generel helbredsundersøgelse blive foretaget. På begge tages blodprøve for HIV, Hepatitis og syfilis.

For kvinder anbefaler man undersøgelse af æggeledere (HSU eller HSG), blodprøver for at undersøge hormonstatus og ægreserve (FSH,LH,Østradiol, TSH, Prolaktin, Rubella, androgen status, AMH), gynækologisk undersøgelse inkl. celleprøve og ultralyds skanning af livmoder og æggestokke.

Hos mænd undersøges sædprøven.

For nogen vil det være nok med livstilsændringer, rådgivning om ægløsningstest eller mild hormonbehandling. For andre vil behandling som insemination eller reagensglas behandling (IVF/ICSI) være nødvendigt.

På StorkKlinik tilbydes alle behandlinger, og det vil altid være en meget individuel vurdering, der ligger til grund for anbefaling af en bestemt behandling.

Du/I er velkomne til en uforpligtende samtale på klinikken.

Læs mere på deres hjemmeside.