Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Bliver din fertilitet påvirket af livsstilen?

Bliver din fertilitet påvirket af livsstilen?

Bliver din fertilitet påvirket af livsstilen?

Op mod 20% af alle par oplever perioder med nedsat fertilitet, og i en fjerdedel af tilfældene ved man ikke hvorfor.

Forskere ved Aarhus Universitetshospital har derfor iværksat en stor internetbaseret spørgeskemaundersøgelse blandt kvinder, som forsøger at blive gravide. Alle kan deltage, uanset hvor i landet I bor og hvor lang tid I har forsøgt at opnå graviditet.

Projektet hedder SnartForældre.dk og har til formål at finde ud af, om livsstilsfaktorer påvirker evnen til at blive gravid. Resultater fra projektet har bl.a. allerede vist, at hård motion i mere end fem timer om ugen reducerer kvinders chance for at blive gravid.

Specielt for par i Aalborg

Som en del af undersøgelsen har deltagere bosat i Aalborg mulighed for at give en blodprøve og en urinprøve, som bliver undersøgt for indholdet af hormonforstyrrende stoffer. Denne del af undersøgelsen hedder SnartForældre.dk/Miljø.

Hormonforstyrrende stoffer er kemikalier, der kan forstyrre menneskers hormonsystem, og som findes i vores miljø i f.eks. mad, kosmetik, elektronik og møbler. Stofferne er mistænkt for at bidrage til dårligere fertilitet, men viden herom er mangelfuld.

Derfor vil forskerne undersøge, om hormonforstyrrende stoffer har betydning for evnen til at blive gravid, men også for længden af graviditeten, barnets fødselsvægt og dets risiko for at udvikle overvægt i barndommen.

Vil du deltage i undersøgelsen om fertilitet og livsstil?

Læs mere og tilmeld dig som deltager her