Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

ANNONCE

Sådan planlægger du at blive gravid

babyplan, artikel, test, positiv

Er du på vej til at stifte familie? Vil du gerne øge din chance for at blive gravid? Så er det en god idé at planlægge.

For timing, tålmodighed og en sund livsstil kan betyde utrolig meget, når drømmen skal gå i opfyldelse, lyder budskabet fra Babyplan.dk.

Timing er ekstrem vigtigt

Babyplan.dk er sat i verden for at guide dig hele vejen til, du er gravid – og netop her er det vigtigt at komme godt fra start. Første skridt er en ægløsningstest, som du nemt kan købe online.

”Rigtig mange kvinder tror, de ved, hvornår de har ægløsning. Men når de mærker, at ægget frigives, er det desværre ofte for sent. Så planlægger du at blive gravid, er det bedste råd at få fat i en ægløsningstest.

Med en test kan du nemt og sikkert finde lige præcis de dage i din cyklus, hvor der er den højeste chance for at blive gravid, ” siger Michael Stenmann, der har udviklet ideen bag Babyplan.

Husk folsyre!

Et andet vigtigt råd er at huske folsyre. Folsyre (eller folinsyre) er et vigtigt kosttilskud til dig, der ønsker at blive gravid og kan nemt købes online sammen med ægløsningstests. Folsyre, folat og folacin er navne på de vitaminer som forekommer naturligt i fx grøntsager og frugt. Folinsyre er den syntetiske form.

Folsyre er et B-vitamin, som bl.a. er vigtigt, når kroppens celler deler sig. Det sænker desuden risikoen for misdannelser af hjerne og rygmarv hos barnet. Folsyre findes naturlig i kosten, men for at få tilstrækkeligt bør du ifølge Sundhedsstyrelsen allerede tage det, når du beslutter dig for at blive gravid til og med de første 12 uger af graviditeten.

Gratis e-bog: Kan øge dine chancer for graviditet

Babyplan tilbyder ikke blot forskellige tests og kosttilskud, men du får også e-bogen: ’Guide til graviditet’ helt gratis. Bogen er skrevet i samarbejde med fertilitetsklinikken VivaNeo og sætter bl.a. fokus kvindens cyklus og giver gode råd til en sund livsstil – herunder kost, motion, rygning og alkohol:

”Guiden er baseret på lægens råd og er tænkt som en hjælp til selvhjælp. For mange er det et oplagt tidspunkt at gøre op med en dårlig vane, spise sundere eller dyrke motion for at øge chancen for at blive gravid,” siger Michael Stenmann.

Få din gratis e-bog her.

 

Tjek tidligt om du er gravid

Selv om du kun har prøvet at blive gravid et par måneder, så er det ikke unormalt, at du som de fleste andre bliver lidt utålmodig. Du vil måske gerne have et tidligt svar på graviditet. En Tidlig Graviditetstest kan afsløre, om du er gravid helt op til 5 dage, før du forventer at få menstruation.

Selvom f.eks. Babyplans Tidlig Graviditetstest er blandt markedets mest nøjagtige, er resultatet mere usikkert, end det resultat, du får, hvis du venter til dagen for udebleven menstruation. Ja, her er der faktisk en nøjagtighed på hele 99%.

I et Babyplan Testsæt medfølger de produkter, du har brug for, når du planlægger graviditet.

Babyplan-testsæt-strimmel

Test din mand

Det nytter naturligvis ikke at benytte ægløsningstests, hvis det senere viser sig, at sædkvaliteten hos din partner er nedsat. Babyplan har derfor et godt råd til kvinderne: Test din mands sædkvalitet!

Det kan foregå på en klinik eller måske i første omgang hurtigt og enkelt derhjemme via en sædkvalitetstest. Babyplan tilbyder to forskellige tests, som begge er lette at anvende. Testen kan give en god indikation på, om sædkvaliteten er normal, eller om din partner måske bør undersøges yderligere.

Råd og guides online

Udover produktvejledninger kan du på Babyplan.dk finde videoguides og artikler om produkterne online. Herudover får du personlig kundeservice.

”Vi oplever f.eks., at nogle kan blive lidt usikre på, om de har læst testresultatet korrekt. Her er det rart at få en vurdering fra Babyplan. Derfor gør vi meget ud af den personlige rådgivning. Her er der absolut ingen dumme spørgsmål. Mange har jo aldrig prøvet det før, så vi gør alt, hvad vi kan for at vejlede,” siger Michael Stenmann.

Samtale med jordemoder

Det lykkes heldigvis for de fleste at blive gravid. Men skulle det vise sig at tage længere tid end ventet for nogle par, så har Babyplan også tænkt på det. Babyplan tilbyder en samtale – uden omkostninger for dig – med en jordemoder eller fertilitetssygeplejerske på fertilitetsklinikken VivaNeo.

Samtalen går på livsstil, kost, motion og andre vigtige faktorer, som kan spille ind for at blive gravid.
Babyplan giver tilbuddet til alle, der har benyttet Babyplan i seks måneder.

Hør babys hjertelyd

Når du bliver gravid, så er det pludselig en ny spændende tid. For mange er det en fantastisk oplevelse at høre den ufødte babys hjerteslag første gang. Den oplevelse vil Babyplan gerne være med til at give dig. Babyplan udlåner derfor gratis en ultralydsmonitor, så du sammen med din partner eller familie kan høre eller optage hjertelyden, når du har nået 16. graviditetsuge.

Held og lykke med din babyplan!

 

Alle Babyplans produkter kan købes online – og sendes til din adresse i diskret indpakning.

 

3 gode råd fra Babyplan

  1. Timing er uhyre vigtig
    Det er kun omkring ca. fire dage i hver cyklus, at du kan blive gravid. Kend præcis de dage, du kan blive gravid, med en ægløsningstest.
  1. Overvej din livsstil
    Din livsstil og velbefindende er afgørende for din fertilitet (ikke mindst din partners). Derfor bør du tænke over din kost, din vægt, og om du dyrker tilstrækkelig motion. Husk også folsyre!
  2. Ha’ tålmodighed
    Det tager tid at blive gravid for langt de fleste. Så ha’ tålmodighed og undgå stress. Overvej evt. en sædkvalitetstest til din partner.

Del