Close
Log Ind Opret Bruger
Er det sikkert for gravide at stå på ski?
facebook pinterest twitter

Er det sikkert for gravide at stå på ski?

Avatar
5 februar 2015, 05:22

Enjoy skiing

Kan man egentlig stå på ski, når man er gravid?

 

Gravide på ski?

Inde på patientvejledningen.dk anbefaler overlæge og professor Bente Klarlund Pedersen, at man passer på med sportsgrene, hvor der er stor risiko for styrt. Men hun skriver samtidig, at man kan stå på langrend ski, hvis man er vant til det:

”Hvis man er en god skiløber, kan man stå på ski i fladt terræn langt ind i graviditeten.”

Læs også: 10 gode råd til skiferie med børn

 

Vores brugere har en blandet holdning

Når man surfer rundt, og ser hvad I brugere på Min-Mave har skrevet, er der meget delte meninger. Nogle af jer tør godt, mens andre synes, det er en alt for stor risiko at løbe.

En mor skriver fx:

”Selv den bedste skiløber kan falde, og hvor ville man da bare have dårlig samvittighed resten af livet hvis barnet er dødt, fordi man gerne ville have lidt sjov”

Mens en anden bruger tager lidt lettere på det:

”Skiferien er vores families vigtigste og fedeste ferie, og den bliver ikke aflyst selvom jeg er gravid. Jeg har termin i maj og vi planlægger at skiferien skal ligge så tidligt på sæsonen, som det nu kan lades sig gøre for arbejde mv. – formodentlig i slutningen af januar. Så er maven ikke så stor og besværlig endnu, og forhåbentlig kan jeg (med hjælp af et par elastikker) klemme mig ned i skibukserne. Havde jeg haft termin tidligere på året var skiferien nok røget – tror det havde været for hårdt, surt og besværligt hvis jeg skulle være højgravid på ferien, men 5-6 måneder er ikke et problem (for mig). Vi står langrend og skal ha’ vores, til den tid, 5 årige med på egne ski, så der er grænser for hvor vildt og hurtigt turene kommer til at gå.”

 

Langrend for gravide

Den gravides krop er forandret meget på få måneder og tyngdepunkterne har ændret sig. Derfor er balancen slet ikke så god, som den plejer at være og man skal passe ekstra meget på, hvis man vælger at stå på langrend, selvom man normalt er en habil skiløber.

Hvis man vælger at trodse advarslerne og tage afsted, så anbefales det, at man holder sig til fladt terræn, ikke tager for højt op i bjergene og undlader at køre alt for hurtig.

Langrend som motionsform er sundt for den gravide, da man træner hele kroppen uden at overbelaste led, men måske man skal overveje at bruge cross country træneren i fitness centeret istedet?

 

Tør du tage på ski?

Hvad er din holdning til at stå på ski, når man er gravid?