Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

5 mindre lækre ting du oplever ved fødslen

COLOURBOX2812624

Du har sikkert hørt, at fødslen bliver den smukkeste oplevelse i dit liv, hvilket for de fleste er helt sandt. Du har sikkert også hørt at det gør ondt som bare f…..! Hvilket også er helt sandt.

Men der er nogle ting, som veninder, lægen og jordmoderen nok har glemt at fortælle dig. Derfor kommer det her, råt for usødet, hvad du kan vente dig under en fødsel.

 

1. Blødning efter fødslen

Du kommer til at bløde efter du har født. Og der kommer ikke lidt blod, der kommer meget! Så drop tanken om trusseindlæg og almindelige hygiejnebind.

Du bliver nødt til at iføre dig kæmpestore bleer, som skal skiftes ca. hver time, for ikke at bløde igennem. Yup!

Heldigvis går de kraftige blødninger over relativt hurtigt – men du skal regne med, at du kan bløde i flere uger efter fødsel. Dette kan et alm. hygiejnebind dog klare.

 

2. At lægge en lille én

Du har mulighed for at få lagt et såkaldt klyx inden fødslen, som er en lille smule væske du får sprøjtet op i endetarmen – og herefter skal du holde det inde så længe du kan – gerne et par minutter. Til sidst kan du ikke holde dig længere – og SÅ skal du altså hurtigt på WC og lave nr. 2!!

Dette kan være med til, at du ikke presser afføring ud, når du skal presse baby ud.

Men med al den pressen og rigtig mange timers veer, så er der alligevel chance for, at du kommer til at lægge en lille én på madrassen eller i fødekaret.

Helt uden at opdage det.

Dog vil du sikkert være rimelig ligeglad under fødslen – der er andet at tænke på!

Læs også: det skal du have med til de første dage

 

3. Moderkagen skal hentes

Nogen gange fødes moderkagen ikke at sig selv, og så skal jordmoderen ”ind efter den.” Avs! Og så troede man lige det var overstået.

 

4. Et lille sprøjt

Man kan godt komme til at tisse lidt, når man presser, sådan at det sprøjter ud på jordmoderen. Ups! Men bare rolig – jordemoderen har prøvet det før.

 

5. Skylle efter toilettet

Når du har født, kan du ikke tørre dig selv, så du bliver nødt til at skylle tis og blod væk efter du har været på toilettet.

Brug eventuelt en sprøjteflaske til at skylle dig med, hvis du ikke kan nå bruseren.

 

Hvad har du oplevet?

Vis søsterkærlighed og del dine sjove, ulækre og smukke fødselsoplevelser med vores gravide brugere, så de ved hvad de kan vente sig.

 

Del