Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Førstegangsfødende: Da jeg uventet fødte vores søn på badeværelsesgulvet

fødselsberetning

Her er min fødselsberetning om dengang jeg fødte uventet vores søn på badeværelsesgulvet.

Da jeg var 39+6 havde jeg mange plukveer. Jeg blev tjekket og havde åbnet mig 1 cm og der var 1,5 cm tilbage af livmoderhalsen. Vi tog hjem samme dag.

Da jeg var 40+2 kom vi på fødegangen, da jeg igen fik kraftige plukveer, og var begyndt at bløde en del. Jeg blev tjekket, og denne gang 3 cm åben og 0,5 cm tilbage af livmoderhalsen. Vi blev sendt hjem igen, da vi fik af vide at næsten alle første gangs fødende ikke ville føde så hurtigt. Der kunne jo gå flere timer eller dage. Vi tog hjem – hvilket vi ALDRIG skulle have gjordt.

Vi tog hjem ved 14.00 tiden, slappede af og de kraftige plukveer forsvandt igen. Min svigermor, der er zoneterapeut, kom og gav mig en smule zoneterapi om aftenen, og her fik jeg også nogle små veer. Vi fik også danset lidt zumba, nu skulle han ud. Hun tog hjem om aftenen, og min kæreste og jeg var alene hjemme. Kl 23.30 lagde jeg mig på sofaen. Lige pludselig råbte jeg av. Det var den første RIGTIGE ve der kom. Vi tog tiden på veerne. I en hel time var der 3 min imellem dem, og de varede 1,5 min. Så de var meget regelmæssige.

Kæresten ringer til FG ca kl 01.00.  De siger “der kan gå flere timer før hun føder. Hun kan prøve med et varmt bad, smertestillende eller en varmepude, og se om hun ikke får det bedre, også skal I prøve at være hjemme en time mere, og bliver det ved, så kommer I ind til os. Hej hej”. Vi blev ret irriterede over den melding om, at vi skulle blive hjemme en hel time mere, da vi fik af vide om eftermiddagen, at vi skulle komme ind, når mine veer var regelmæssige. Her blev vi enige om, at kører ud til OUH alligevel.

Ca kl. 01.50 fik jeg endelig tøj på. Pludselig kunne jeg mærke, at jeg skulle presse. Jeg lagde mig på sofaen, og jeg kunne simpelthen ikke lade være med at presse. Det var så vandet der gik kl 02.00. Vi nåede så alligevel at være hjemme en hel time mere. Jeg rejste mig op og gik hen til hoveddøren. Her går man forbi badeværelset – men jeg nået så aldrig hen til hoveddøren. Jeg sagde til Marc, at jeg skulle på toilet, det da føltes som om jeg skulle lave nr. 2.

Jeg havde virkelig en kæmpe trang til at presse. Her stikker jeg så to fingre dernede og kan mærke vores søns hovedbund. Jeg ligger mig ned gulvet, spreder mine ben, og Marc kan se hans hovedbund. Han ringer til FG, og jordermoderen siger “sig til Camilla, at hun IKKE skal presse, også skal I bare afsted nu”. Men han ville ud.

Efter 3 små presseveer var vores søn ude. Marc var min jordemoder, og vi havde INGEN i røret, der kunne guide os igennem fødslen.

Jeg fik ham op til mig, og hans navlesnor var rundt om hans hals, hvilket jeg fik viklet ud. 10 min efter kom ambulancen og svigermor. Efter en fødsel på lige knap 3 timer, blev Hjalte blev født d. 8 november 2016. En smuk dreng på 50 cm lang og 3430 g. Vi er så EVIG taknemmelige for, at det hele gik så godt.

Det jeg gerne vil med min historie er, at man virkelig skal lære at lytte til sig selv.

Vi skulle bare have taget afsted efter den første time. Men sikke en oplevelse at få sammen som par. Og min kæreste var jordens bedste og sejeste jordemoder.

Indsendt af Camilla Andersen.

Send os også DIN fødselsberetning, og vær med til at udforme Danmarks største, fælles forum for fødselsberetninger. Læs, hvordan du gør her.

Del