Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

JO!! Du er i tvivl, når du får veer! Førstegangsfødende.

fødselsberetning

Jeg er førstegangsmor, fik en søn d. 1 marts i 2017 – og her kommer min beretning:

Det var tirsdag den 28/2, og jeg fik hen under aftenen ondt i lænden i større og større grad, men slog det hen med, at det nok bare var min krop som straffede mig efter havde siddet på stuegulvet i 4 timer og Skypet med min søster, for alle havde jo sagt ”Du er ikke i tvivl, når du har veer”.

Det holdt dog ikke op, da vi gik i seng ved midnatstid, og det gjorde mere og mere ondt, så min kæreste forslog, at vi tog tid på veerne, eftersom de virkede til at komme i bølger. Vi tog tid på det i en halv times tid, hvor der var var lige omkring eller under 3 min i mellem veerne, så vi ringede ind til fødegang kl. 2 om natten, og fik lov komme ind for blive tjekket..

Vi fik så den nedslående nyhed, at jeg kun var åben 1 cm, så jeg ville få nogle piller med hjem til at hjælpe mig med at sove. Det hjalp intet, og jeg fik ikke sovet mere den nat.

Klokken 7.00 ringede jeg ind til fødegangen og sagde, at jeg ville havde lov at komme der ind igen – for det føltes som om jeg skulle lave afføring, men det skulle jeg altså ikke. Jeg fik lov til komme derind, og ankom efter en lidt hektisk tur på 20-30 min fra mit hjem, gennem Randers by. Jeg havde så ondt af veer, at kæresten smed mig af ved indgangen, så jeg selv kunne gå op på fødegangen mens han fandt en p-plads.

Jeg kom derop og de tjekkede mig – og jeg var, siden vi kørte hjem igen 2.30 om natten og så til kl. 8, åbnet mig de sidste 9 cm, og det eneste som holde vores søn tilbage var vandet som ikke var gået endnu. Blev pænt vist ind på en fødestue, hvor jeg fik sygehustøj på, og vi ventede nu på om vandet ville gå af sig selv – det gjorde det efter 30 min., hvorefter jeg kom op på fødebriksen, og elles med masser hjælp fra jordemor, fik lille manden ude efter ca 2 timers pressen.

Desværre nåede jeg kun lige at få lillemanden op og ligge på brystkassen i få sekunder, inden der kom en masse sygeplejersker o.l. ind til os. Jeg havde desværre mistet over den mængde blod man må, når man føder, så alt skulle lige pludselig går meget hurtigt.

Baby røg over til far, og jeg blev lagt i fuld narkose for at de kunne tjekke, om alt moderkagen var ude. Da jeg lå på opvågningen kom jordmoderen og min kæreste ned til mig med vores søn, for han var ved at være urolig og sulten.

Vi endte på barselsgang i 2 døgn, fordi de skulle holde øje med mig efter blodtabet. Men selv om det hele i en kort stund var meget kaotisk ende det hele super godt.

Send os også DIN fødselsberetning, og vær med til at udforme Danmarks største, fælles forum for fødselsberetninger. Læs, hvordan du gør her.