Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Førstegangsfødende og graviditetssukkersyge

Fødselsberetning fra bruger

Som førstegangsfødende er man virkelig spændt på den foregående fødsel og ikke mindst det nye liv som mor, som familie.

Så da vi nåede terminsdatoen og der intet tegn var på at vores datter ville melde sin ankomst, var tålmodigheden altså ved at være opbrugt. Da jeg havde fået konstateret graviditetsbetinget sukkersyge, måtte jeg “kun” gå 1 uge over tid. Så d 30/11 – 2016 ringede de fra sygehuset og sagde, at de gerne lige ville se mig til en undersøgelse og igangsættelse.

Vi kom derind, blev scannet og hun tjekkede mig, baby blev scannet til ca 4 kg. Da der slet ikke var tegn på fødsel fik jeg nogle piller, der skulle sætte gang i veerne og da vi bor ca 30 minutter fra sygehuset indlagde de mig på gynækologisk afdeling, hvilket betød at min kæreste ikke kunne blive hos mig om natten. Det første døgn skete der ikke noget, udover bitte små jag indimellem, så jeg fortsatte på pillerne.

Aftenen d 1 december begyndte veerne at tage til, men slet ikke nok til at jeg var klar. Natten mellem d 1 og 2. December er den længste nat jeg nogensinde har oplevet. Vågnede hver 30. minut pga veer og nervøsitet for at fødslen skulle gå igang uden min kæreste var der. Heldigvis skete der intet. Ved middagstid tog de mit vand og ca kl 16 kom vi på fødestuen.

Jeg fik flere og flere veer, men jordemoderen mente ikke det gik hurtigt nok så hun lavede hindeløsning og vi prøvede akupunktur, det hjalp meget lidt på veerne. Til sidst fik jeg vedrop og så gik det stærkt med veerne. De blev så hyppige og så stærke at jeg nærmest ikke var til at komme i kontakt med. Så fik lagt epidural så jeg kunne få hvilet mig lidt inden pressefasen.

Endelig kunne jeg presse og efter ca 1 times presseveer kom vores dejlige prinsesse til verden d 3 december kl 3.53. Hun var 3462 gram og 52 cm ren kærlighed.

Tiden efter vi kom på fødestuen gik SÅ hurtigt. Men dagene op til er de længste jeg nogensinde har oplevet! Men gjorde gerne det hele igen”

Med venlig hilsen Camilla

 

Send os også DIN fødselsberetning, og vær med til at udforme Danmarks største, fælles forum for fødselsberetninger. Læs, hvordan du gør her.

Del