Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Social angst og eget valgt pks

Fødselsberetning: 22/12/2016 kl. 10:21 3620 gram 51 cm Allie Marie Friis-Ipsen.

 

Kl.8:30 skal vi møde ind på afdeling 426, barselsgangen, for at blive gjort klar med tøj og journal til operationsgangen.

Kl. 9:00 kommer der en sygeplejerske og giver os tøj, og låser vores ejendele inde. Vi får journalen i hænderne, og traver ned på operationsgangen, med kameratasken og journalen.

Da vi kommer ned på operationsgangen, står lægen Niels og venter på os. Vi kommer med ind og snakker lidt om eventuelle allergier, andre operationer og hvad der skal ske til kejsersnittet. Niels er en yngre læge, og meget imødekommende og sjov. Han får os til at være helt rolige omkring hele forløbet.

Jeg fortæller ham, at jeg har social angst og derfor er rimelig nervøs for hvordan jeg reagerer på stuen, især fordi jeg ikke har fået min sædvanlige medicin.

Niels beroliger og fortæller at der vil være imellem 8-10 mennesker og at alle har deres plads.

Herefter bliver vi bedt om at tage plads i venteværelset, og så blir vi hentet 15 minutter senere.

Vi bliver fulgt ind på operationsstuen, hvor der venter Niels, en studerende han skal oplære, en sygeplejerske, en anden medicinstuderende og en jordemor. Kort tid efter ankommer kirurgen sammen med en studerende også.

Jeg bliver lagt på “briksen” og får lagt drop i begge hænder. Kort efter beder Niels mig om at ligge mig på højre side, så han kan ligge spinalblokaden. Jeg kommer om på siden, og Niels samt den studerende undersøger min ryg, og der blir gjort klar og så anlagt blokaden.

Jeg bliver efterfølgende hurtigt svimmel og skal kaste op, imens får jeg ilt og noget medicin til, at stabilisere mit blodtryk, der er meget lavt.

Niels mærker med sprit og et stykke vat, om jeg kan mærke det kolde her hvor bedøvelsen skal virke. Det fungerer fint og bedøvelsen er lagt korrekt. 3 minutter efter er de igang med at operere og maks 10 minutter senere hører vi det første skrig.

Allie bliver født, ved hjælp af en “kunstig ve”, som dannes ved at der bliver lavet et stort tryk på maven, samtidig med de tager hende ud. Allie kommer over på bordet og bliver tørret af, undersøgt og kommer herefter over til sin skønne far. Allie vejer 3620 gram og er 51 cm lang.

Hun har det dejligste mørke hår, og skønneste mørke øjne. Jeg kaster op igen, og igen, og kan derfor ikke holde Allie. Kirurgen og den studerende er i fuld gang med at sy mig sammen igen, og den studerende ligger de sidste sting. Kirurgen er meget tilfreds, og hele kejsersnittet har været tilfredsstillende og ukompliceret.

Så bliver vi kørt på opvågningen og jeg kaster op igen. Jeg får lidt kvalmestillende og bliver bedt om at vente med at få Allie over til det virker.15 minutter efter har jeg det okay, og Allie kommer over og bliver lagt til. Hun er et pragteksemplar og sutter som om hun aldrig har lavet andet.

Storebror Charlie på 22 mdr. på daværende tidspunkt, mødte først Allie dagen efter, men han var solgt fra starten.

Skrevet af Rikke Friis-Ipsen

Send os også DIN fødselsberetning, og vær med til at udforme Danmarks største, fælles forum for fødselsberetninger. Læs, hvordan du gør her.

Del