Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Tvillingernes hurtige ankomst. Andengangsfødende.

19441129_10158838583855317_1632020035_n

Mandag morgen d. 15. maj blev vi forældre til to små drenge.

De er født i uge 31+3 og vejede 1710g og 1725g. Det hele kom meget uventet og vildt hurtigt.

Jeg var til kontrol på sygehuset pga. en lille blødning søndag aften/nat. Kom der ind ca. kl. 23 og der blev kørt kurve på begge drenge for at se om de havde det godt. Det tog sin tid, men alt så fint ud. Der skulle lige en læge forbi før jeg kunne få lov til at tage hjem. Han havde et akut kejsersnit.

Endelig kl. 3.15 får jeg lov til at tage hjem, da der hverken er ny blødning og jeg ikke har ondt eller veer. Da jeg kommer hjem går jeg i seng og når kun lige at ligge mig så går vandet ca. kl. 3.50. Jeg går ud på toilettet for lige at tjekke om det er vandet som er gået. Konstaterer,
at det er det, og ringer til fødegangen. De beordrer mig ned at ligge og sender en ambulance.

Inden den kommer tuder jeg lidt og siger ”jeg vil ikke føde nu”. Kæresten får mig beroliget og vi tager det mere roligt da ambulancen ankommer kl. 4.30. Jeg havde ikke ondt eller veer så det er gode tegn. Bliver enige med kæresten om at han bliver hjemme med den store (som sover) og kører ham i børnehaven når de åbner. Og så ser vi lige hvad de siger på sygehuset.

Jeg får lidt må veer i ambulancen. Ikke noget vildt, kan sagtens snakke imens. Da jeg ankommer på fødegange er det den jordemoder, som har sendt mig hjem, der tager imod. Da jeg kommer ind på fødestuen, bliver jeg lagt på fødebriksen, så de bedre kan undersøge mig og tjekke om jeg er i fødsel.

Først efter lidt tid får jeg rigtige veer. Jeg får lagt et drop og får ve hæmmende medicin og lungemodner. Ringer til kæresten kl. 5.35 og fortæller at jeg nok skal ligge på sygehuset i to døgn, så lungemodneren kan virke. Han skal fortsat aflevere vores søn når børnehaven åbner kl. 6.15, da jeg
selvfølgelig gerne vil have ham hos mig. Selv om der nok ikke vil ske så meget lige nu.

Jordemoderen siger, at det ve-hæmmende er begyndt at virke. Der er kortere imellem veerne og de er ikke helt så lange. Jeg føler jeg skal seriøst på toilettet, hvilket jeg nævner. Hun siger ”ja det kan godt føles sådan”.

Jeg siger ”nu kommer der noget ud”. ”Ja” siger hun og der bliver trykke på alarm knapper. Og så var der ellers mange mennesker på stuen. Der var 8 i alt på et tidspunkt.

Tvilling A bliver født kl. 5.54 på 2-3 presseveer. Han bliver kørt væk med det samme.

Tvilling B står heldigvis også med hoved ned af, så han bliver holdt på (uden på maven), så han ikke vender sig. Jeg får ve stimulerende medicin fordi fødslen er ”gået i stå”. Får også lidt ilt fordi hans puls falder lidt.

20 minutter efter kl. 6.16 bliver tvilling B født, også kun med et par enkelte presse veer. Han bliver også kørt væk. Når lige at se et kort glimt af dem begge.

Imellem de to fødsler fik jeg sagt mange gange at det er virkelig underligt og får vist også sagt at jeg altså ikke skal føde nu.

Kæresten når selvfølgelig ikke at være med, men er først hos mig kl. 6.30. De to små er kørt ned på neo hvor de er blevet lagt i C-pap og får hjælp med at trække vejret.

Det var virkelig en vild oplevelse og svært at forholde sig til. Men det hele gik heldigvis godt. Vi lå indlagt på neo i 5 uger og var hjemme på tho i 2 uger.

Kærlig hilsen
Stella

Send os også DIN fødselsberetning, og vær med til at udforme Danmarks største, fælles forum for fødselsberetninger. Læs, hvordan du gør her.

Del