Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Uge 7+2 – Har du øget tissetrang?

gravid i uge 7+2 har øget tissetrang

Hvis man ikke har været gravid tidligere, tror man måske, at øget tissetrang hører til i sidste del af graviditeten.

Man bliver dog ofte hurtigt klogere, når man selv bliver gravid 🙂

 

Skal du tisse hele tiden?

Mange har hyppig vandladning allerede tidligt i graviditeten, og det skyldes bl.a. den øgede blodgennemstrømning omkring livmoderen.

Livmoderen begynder også at vokse, og kan allerede nu begynde at trykke på blæren.

Det er helt normalt, men du bør alligevel også være opmærksom på, om du evt. har en underlivsinfektion.

Læs også: Graviditetssymptomer beskrevet af Min-Maves brugere

 

Har du blærebetændelse?

Hvis du har haft blærebetændelse før, ved du formentlig, at det kan gøre rigtig, rigtig ondt. Du føler dig måske derfor også sikker på, at du ikke har en blærebetændelse.

En blærebetændelse føles dog ofte meget anderledes, når man er gravid, og gør ofte slet ikke ondt. Mange kvinder mærker faktisk ingen symptomer på en urinvejsinfektion, og gravide er mere udsatte end ikke-gravide, fordi urintransporten gennem urinvejene er blevet en anelse langsommere. Der er derfor større risici for at bakterier kan leve i urinen.

Vær derfor ekstra opmærksom, hvis du har mistanke om en blærebetændelse. Besøg hellere lægen en gang for meget, end en gang for lidt.

Husk også at komme ud og tisse efter sex – hver gang! På denne måde hjælper du med at komme af med bakterier, og dermed også mindsker risiko for en blærebetændelse.

Det er vigtigt at få en blærebetændelse behandlet, da den i værste fald kan sætte sig til en nyreinfektion, eller du kan begynde at få kraftigere plukkeveer som i værste fald kan være med til at sætte en fødsel i gang.

 

Læs også: 8 tricks når angsten bider under graviditet

 

Barnets udvikling uge 7+2

Dit barn måler nu ca. 1,2 cm fra hoved til numse (det såkaldte CRL-mål).

Man begynder nu at kunne se dit barns ydre øre.

baby uge 7+2

 

Ting man siger under fødslen

“I presseperioden var jeg meget irriteret på en våd klud på panden der blev ved med at falde ned i hovedet på mig og manden blev ved med at sige pust nu ordentligt ud. Jeg hævede min venstre hånd og lavede en knytnæve og sagde. “Ti stille, eller jeg slår dig”.”

Læs flere sjove historier fra fødsler

 

Alle børn udvikler sig forskelligt og alle graviditeter er forskellige. Beskrivelserne i denne graviditetskalender er derfor et billede af, hvordan en graviditet og en baby KAN udvikle sig.
Hvis du har spørgsmål eller er nervøs, kontakt da din egen læge eller jordemoder.